Aunazirņu tīrradņi

    Sastāvdaļas:


    225 g brokoļu ziediņu
    1 bundža (400g) aunazirņu
    ½ (sarkanais) sīpols, sasmalcināts
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    ½ tējkarotes sāls
    Melnie pipari (pēc garšas)
    2 tējkarotes uztura rauga
    ¼ tējkarotes kūpinātas paprikas
    45 g (1/2 tase) auzu miltu (bez lipekļa, ja vēlaties)
    ¾ glāzes rīvmaizes (bez lipekļa, ja vēlaties)


    Sagatavošana:


    1. No aunazirņu kārbas notecina šķidrumu un noliek malā (tas būs vajadzīgs vēlāk).
    2. Blanšē brokoļu ziedus verdošā sālsūdenī (apmēram 4 minūtes). Notecina.
    3. Ievietojiet brokoļus, aunazirņus, sīpolus, ķiplokus un garšvielas virtuves kombainā. Biezenis.
    4. Tad pievieno auzu miltus. Vēlreiz sablendē (bet ne pārāk daudz!) līdz gludai. Ja nepieciešams, nokasiet virtuves kombaina malas, ja maisījums pielīp.
    5. Ar rokām izveido maisījumu 16 pīrādziņus.
    6. Katru pīrādziņu vispirms iemērciet šķidrumā no aunazirņu kārbas, pēc tam rīvmaizē (katram pīrādziņam jābūt labi pārklātam no visām pusēm).
    7. Ar cepampapīru izklātu cepešpannu ieziež ar nedaudz eļļas (ietauko arī pīrādziņus - lai tie cepoties nelīp).
    8. Cep tos līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes (pēc 15 minūtēm apgriež otrādi).
    9. Pasniedz ar savu iecienītāko mērci. Garšīgi!


    Iznākums: 16 tīrradņi
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties