Šokolādes zemesriekstu sviests uz nakti auzas

    180

    Sastāvdaļas:


    Uz nakts auzām:
    ½ gatavu banānu
    1-2 ēdamkarotes (10-20 g) čia sēklu (precīzs daudzums ir atkarīgs no tā, cik biezu auzu pārslu vēlaties iegūt)
    ½ glāzes (45 g) velmētas auzas
    ⅔ glāze (160 ml) augu piena (piemēram, mandeļu, kokosriekstu u.c.)

    Šokolādes maisījumam:
    1½ ēdamkarotes (24 g) zemesriekstu sviesta
    2,5 ēdamkarotes (30 g) konservēta kokosriekstu piena
    8 g šokolādes
    ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta (pēc izvēles)
    šķipsniņa sāls (pēc izvēles)
    Daži pilieni stēvijas saldinātāja (pēc izvēles)


    Sagatavošana:


    1. Bļodā samīca banānu; pēc tam pārnes to stikla traukā. Pievienojiet čia sēklas, auzu pārslas un augu pienu. Labi samaisa ar karoti. Pārvietojiet burku uz ledusskapi.
    2. Ievietojiet zemesriekstu sviestu, kokosriekstu pienu un šokolādi nelielā bļodā un izkausējiet mikroviļņu krāsnī (30 sekundes). Varat arī izkausēt sastāvdaļas, izmantojot tvaiku virs katla ar verdošu ūdeni. Vispirms samaisiet izkausēto maisījumu, pēc tam pievienojiet vaniļas ekstraktu un sāli.
    3. Šokolādes maisījumu pārlej čia-auzu maisījumam. Ievietojiet stikla trauku atpakaļ ledusskapī uz nakti (vai vismaz uz 2 stundām). Var pārkaisīt ar zemesriekstiem. Garšīgi!


    Iznākums: 1 burka
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties