Krēmveida sviesta pupiņas ar grauzdētu ķiploku maizi

    Sviesta pupiņas ar saulē kaltētiem tomātiem un kokosriekstu pienu – Toskānas reģiona iedvesmots sātīgs sautējums.
    Iesakām pasniegt ar grauzdētu ķiploku maizi!


    Sastāvdaļas:


    1 ēdamkarote olīveļļas
    1 sīpols, sasmalcināts
    4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 ēdamkarote tomātu pastas
    1 ēdamkarote HARISSA pastas (var aizstāt ar 2 ēdamkarotēm tomātu pastas)
    2 tējkarotes itāļu garšvielas
    1 tējkarote maltas ķimenes
    ½ glāzes (120 ml) kokosriekstu piena
    ½ glāzes (120 ml) dārzeņu buljona
    100 g saulē kaltētu tomātu, sasmalcinātu
    1 bundža (400 g) sviesta pupiņas, notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens
    Sarkano piparu pārslas, sāls un melnie pipari (pēc garšas)
    Pasniegšanai: maize, svaigs baziliks (vai maurloki)


    Sagatavošana:


    1. Vispirms sasmalciniet sīpolu, ķiploku un saulē kaltētus tomātus.
    2. Pēc tam lielā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Kad tas ir karsts, apcep sīpolu 3-4 minūtes (vai līdz tas ir mīksts).
    3. Pievienojiet ķiplokus un apcepiet vēl minūti (vai līdz smaržo).
    4. Iemaisa tomātu pastu, HARISSA pastu un garšvielas. Sautē vienu minūti.
    5. Iemaisa kokosriekstu pienu, dārzeņu buljonu un saulē kaltētus tomātus (sasmalcinātus).
    6. Vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad pievieno pupiņas un vāra uz lēnas uguns, līdz mērce ir pietiekami sabiezējusi.
    7. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, papildiniet ar garšvielām.
    8. Mēs iesakām pasniegt ar grauzdētu ķiploku maizi: sagrieziet garozo maizi biezās šķēlēs. Apslaka ar olīveļļu (vai maizes abas puses viegli ieziež sviestā). Cep uz pannas, līdz maize ir kraukšķīga un viegli brūna. Uz grauzdētas maizes šķēles ierīvē pusi ķiploka daiviņas un uzliek sautētas sviesta pupiņas. Dekorē ar svaigu baziliku (un/vai maurlokiem), melnajiem pipariem un sarkano piparu pārslām. Garšīgi!


    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties