Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes augu eļļas (vai citas eļļas pēc jūsu izvēles)
1 sīpols, sasmalcināts
2 ķiploka daiviņas, maltas
3 ēdamkarotes taju pikantās sarkanā karija pastas
1,8 kg sviesta vai sviesta ķirbja – nomizo, izsēj, tad sagriež 3 cm gabaliņos
625 ml zemas sāls dārzeņu vai vistas buljona
400 ml (1 bundža) kokosriekstu piena, pilna tauku satura
1 ēdamkarote zivju mērces (var aizstāt ar sojas mērci)
Papildu sastāvdaļas (pēc izvēles):
Kajēnas pipari, smalki sagriezti
Svaigas koriandra lapas
Roti maize
Sagatavošana:
1. Lielā katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Pievienojiet sīpolus un ķiplokus un vāriet 2 minūtes (līdz mīkstina).
2. Pievienojiet karija pastu un vāriet uz lēnas uguns 2 minūtes.
3. Pievienojiet sasmalcinātu ķirbi un maisiet apmēram 2 minūtes (lai to pārklātu ar sautējuma garšu).
4. Atlieciet 1/4 tase kokosriekstu piena vēlākai lietošanai (pasniegšanai). Tagad pievienojiet katlā buljonu, atlikušo kokosriekstu pienu un zivju mērci. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu līdz vidējai temperatūrai un vāra uz lēnas uguns 8 minūtes (līdz ķirbis ir mīksts).
5. Sasmalciniet ar blenderi līdz gludai.
6. Pasniedz ar izvēlētām piedevām. Izbaudi!
Iznākums: 5 porcijas
Recepte: receptineats.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties