Aveņu ievārījuma batoniņi

    100

    Sastāvdaļas:


    125 g sviesta, kausēta
    100 g brūnā cukura
    1 liela ola
    225 g miltu (vienkārši/universālie)
    135 g velmētas auzas (nav ātri pagatavojamas)
    ½ tējkarote cepamā pulvera
    Šķipsniņa sāls
    300g aveņu ievārījuma (vai cita ievārījuma pēc izvēles)


    Norādes:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. 20cm metāla cepamformu ietauko ar sviestu, tad izklāj ar cepampapīru (atstāj nedaudz pārkares - izceptos batoniņus var pacelt ārā, turot aiz papīra malām).
    2. Izkausējiet sviestu mikroviļņu krāsnī drošā bļodā. Tad iemaisa cukuru (maisa, līdz nav kunkuļu). Iecilā olu un labi samaisa. Tad pievieno miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri un sāli – samaisa, līdz masa ir viendabīga un miltus vairs nevar redzēt.
    3. Sagatavotajā cepamajā formā izklājiet 1 ½ glāzes šī maisījuma un piespiediet ar rokām. Pēc tam uzklājiet ievārījuma slāni (ja ievārījums ir pārāk biezs, vispirms to sasildiet mikroviļņu krāsnī). Ar rokām sadrupiniet atlikušo maisījumu virs ievārījuma kārtas.
    4. Cep 30-35 minūtes vai līdz augšdaļa ir zeltaini brūna. Tad izņem no cepeškrāsns un atstāj pilnībā atdzist cepamajā formā (apmēram 2 stundas). Atdzisušo maisījumu izceļ no cepamās formas aiz cepampapīra izvirzītajām malām. Piezīme: Atdzesēšanas procesu var paātrināt, atstājot batoniņu maisījumu istabas temperatūrā uz 30 minūtēm, pēc tam ledusskapī vēl uz 30 minūtēm.

    5. Sagriež 16 kvadrātos. Garšīgi!


    Ienesīgums: 16 kvadrāti
    Recepte: receptineats.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties