Empanada mērcēšanas mērce

    Šis ir dips, kas lieliski sader ar empanadām, dārzeņiem utt.
    Empanada – konditorejas izstrādājums, kas pildīts ar pildījumu. Izplatīts Latīņamerikā, Spānijā, Portugālē, Filipīnās.


    Sastāvdaļas:


    2 vidēji tomāti (katrs 125 g), pārgriezti uz pusēm, bez serdes
    2 ķiploka daiviņas, nomizotas, nesasmalcinātas
    1 ēdamkarote extra virgin olīveļļas
    1/8 tējkarotes maltas ķimenes
    1/8 tējkarotes maltu kajēnas piparu
    1/8 tējkarotes baltā cukura
    1/4 tējkarotes sāls
    1½ tējkarotes laima vai citrona sulas
    2 ēdamkarotes sasmalcinātu pavasara sīpolu

    Sagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C.
    2. Bļodā sajauciet tomātus un ķiplokus ar olīveļļu. Pēc tam uzlieciet tomātus uz cepešpannas (griezto pusi uz augšu) un cepiet 20 minūtes.
    3. Pēc tam loksnei pievieno ķiplokus. Cep vēl 15 minūtes (līdz tomātu malas ir brūnas). Izņem no cepeškrāsns un atstāj uz lapas atdzist.
    4. Ceptos tomātus un ķiplokus sasmalcina blenderī ar visām pārējām sastāvdaļām (izņemot pavasara sīpolus). Blendējiet līdz gludai - apmēram 5 sekundes. Pēc tam pievienojiet sīpolus un sablenderējiet, līdz tie ir smalki sagriezti.
    5. Pasniedz šo mērci ar empanadām vai kukurūzas čipsiem, dārzeņu nūjiņām, maizi!


    Recepte: receptineats.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties