Laša salāti ar Āzijas ingvera sezama mērci

    Šajos salātos ir apvienotas spilgtas Āzijas garšas un dažādas tekstūras.
    Izmēģiniet to – tas ir vēl garšīgāks, nekā izskatās!


    Sastāvdaļas:


    3-4 laša filejas bez ādas
    ¾ tējkarotes katrai sāls un pipari
    1 ēdamkarote eļļas
    250 g ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
    2 mazi vai 1 liels gurķis, sagriezts
    1 liels avokado, sagriezts 1,5 cm gabaliņos
    6 sarkanie redīsi, sagriezti
    150 g salātu pēc izvēles (6 lielas saujas)
    1 glāze EDAMAME pupiņas, vārītas
    Sīpols, sasmalcināts

    Āzijas mērcei:
    2 ēdamkarotes sojas mērces
    2 ½ ēdamkarotes rīsu etiķa
    1 ēdamkarote sezama eļļas (grauzdētas sezama sēklas)
    3 ēdamkarotes olīveļļas (vai citas neitrālas garšas eļļas)
    1½ tējkarotes cukura
    2 tējkarotes svaiga ingvera, sarīvēta
    1 ķiploka daiviņa, malta
    1/2 tējkarotes melnie pipari


    Sagatavošana:


    1. Mērces sastāvdaļas liek burciņā un kārtīgi sakrata.
    2. Apkaisiet abas laša puses ar sāli un pipariem.
    3. Nepiedegošā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu.
    4. Novietojiet lasi "kājas uz augšu" (t.i., ar ādu uz augšu) un pagatavojiet 3 minūtes (vai līdz zeltaini brūnai).
    5. Apgrieziet un pagatavojiet vēl 2–3 minūtes (vai līdz tas ir pagatavots pēc jūsu patikas).
    6. Pārliek uz šķīvja un ļauj atdzist 5 minūtes.
    7. Novietojiet salātus lielā bļodā. Pārslaka ar nedaudz mērci un iemet.
    8. Izmētātos salātus kārto uz atsevišķiem šķīvjiem. Pārklājiet lasi, pēc tam pievienojiet tomātu, gurķi, avokado, edamame pupiņas un redīsus.
    9. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pavasara sīpoliem.
    10. Pirms pasniegšanas pārlejiet atlikušo mērci pār sagatavotajiem salātiem. Garšīgi!


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: receptineats.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties