Šo mērci iesakām pasniegt ar krāsnī ceptiem kartupeļu daiviņām vai iecienītākajiem dārzeņiem.
Uzglabājiet šo mājās gatavoto grieķu jogurta mērci ledusskapī līdz 3 dienām (hermētiskā traukā).
Sastāvdaļas:
2 glāzes bērnu spinātu
Sāls
2 glāzes grieķu jogurta
3/4 glāzes valrieksti, smalki sagriezti
1 ķiploka daiviņa, malta (vai vairāk pēc garšas)
1 ēdamkarote svaigi spiestas citronu sulas (vai vairāk pēc garšas)
½ glāzes sasmalcinātu pētersīļu
1 tējkarote kaltētas piparmētru lapas
Melnie pipari
Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa
Norādījumi:
1. Spinātus blanšē: katlā sālītu ūdeni uzvāra. Sagatavojiet bļodu ar aukstu ūdeni un novietojiet to malā. Ielejiet spinātus verdošā ūdenī un vāriet 10 sekundes. Ar knaiblēm pārlej spinātus ledusaukstā ūdenī un ļauj pāris minūtes atdzist. Nokāš un izspied lieko ūdeni.
2. Bļodā samaisiet blanšētus spinātus, jogurtu, valriekstus, ķiplokus, citronu sulu, pētersīļus un piparmētras. Pievienojiet šķipsniņu sāls un melnos piparus. Pievienojiet apmēram 2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas. Kārtīgi samaisa. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pielāgojiet garšvielas.
3. Pasniedz ar iecienītākajiem dārzeņiem vai maizi.
Iznākums: 2 tases (vai 16 ēdamkarotes)
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties