Grieķu krāsnī cepti kartupeļi ar citronu un ķiploku – lielisks garnīrs, kas lieliski sader ar dažādiem pamatēdieniem!
Sastāvdaļas:
Garšvielas:
1 tējkarote melnie pipari
1 tējkarote maltas saldās paprikas
1 tējkarote žāvēta rozmarīna
Sāls
Kartupeļiem:
4 lieli kartupeļi, nomizoti, nomazgāti, sagriezti šķēlēs
8 lielas ķiploka daiviņas, maltas
4 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1 citrons (sulā)
1 ¼ glāzes dārzeņu vai vistas buljona
1/2 tase rīvēta parmezāna siera
1 glāze pētersīļu lapas, rupji sagrieztas
Norādes:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Pārklājiet lielu (23 x 33 cm) cepamo formu ar plānu olīveļļas kārtu.
2. Mazā bļodiņā samaisiet sāli, melnos piparus, papriku un kaltētu rozmarīnu.
3. Kartupeļu daiviņas liek eļļotā cepamtraukā un pārkaisa ar garšvielu maisījumu. Samaisiet, lai garšvielas vienmērīgi sadalītos.
4. Citā bļodā samaisiet malto ķiploku, olīveļļu, citronu sulu un dārzeņu (vai vistas) buljonu. Maisījumu pārlej kartupeļiem.
5. Cepamo formu pārklāj ar foliju un cep 40 minūtes.
6. Izņemiet kartupeļus no cepeškrāsns, atveriet vāku un apkaisa ar parmezāna sieru. Atgrieziet trauku ar kartupeļiem bez vāka cepeškrāsnī un cepiet, līdz kartupeļi ir pilnībā gatavi, zeltaini brūni un garoza (apmēram 10 līdz 15 minūtes).
7. Izņem no krāsns, pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem un pasniedz.
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties