Basmati rīsi ar zirnīšiem

    Basmati rīsi ar zirņiem ir lielisks garnīrs, kas lieliski sader ar dažādiem pamatēdieniem.
    Pagatavošana prasīs līdz 20 minūtēm!


    Sastāvdaļas:


    1½ glāzes balto BASMATI rīsu
    2 ēdamkarotes eļļas
    2 tējkarotes fenheļa sēklas (to vietā varat izmantot arī ķimenes)
    1½ tējkarotes sāls (vai pēc garšas)
    1½ glāzes saldētu zirņu
    2¼ glāzes ūdens


    Norādes:


    1. Bļodā labi izskalojiet baltos BASMATI rīsus (līdz ūdens iztek gandrīz dzidrs). Nokāš un noliek malā.
    2. Katliņā uz vidēji lielas uguns sakarsē eļļu. Pievienojiet fenheļa sēklas un apcepiet, līdz dažas sēklas sāk nedaudz kļūt tumšākas.
    3. Pēc tam nekavējoties pievienojiet rīsus, saldētus zirņus un sāli. Labi samaisiet, lai rīsi pārklātu ar eļļu.
    4. Pievienojiet ūdeni un samaisiet, līdz rīsi ir pilnībā pārklāti. Uzliek vāku un uzvāra. Kad tas uzvārās, vēlreiz samaisiet, samaziniet siltumu līdz vidējam līmenim un vāriet uz lēnas uguns 10 minūtes vai līdz ūdens pilnībā uzsūcas.
    5. Izslēdz uguni un atstāj uz vāka vēl 5 minūtes. Rīsus saputo ar dakšiņu un pasniedz karstus.


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: plantbasedfolk.com

Ingredienti

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties