Lai pagatavotu šīs tortiljas, nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas!
Sastāvdaļas:
1 ¼ glāzes (170 g) termiski neapstrādātu kvinoja
1 glāze (240 ml) ūdens, istabas temperatūra
Nav nepieciešams:
½ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes ķiploku pulvera
Ražošana:
1. LŪDZU ŅEMIET VĒRĀ: nepieciešams izmantot nepiedegošu pankūku pannu; pretējā gadījumā mīkla, visticamāk, pielips pie pannas virsmas!
2. Kvinoja varat mērcēt bļodā uz 3 stundām (vai ilgāk), lai noņemtu rūgtumu un kļūtu mīksti (vieglāk tos būs blenderī sabiezēt), taču šis solis nav nepieciešams. Var arī cept nevārītus kvinoja uz cepešpannas (līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī), līdz tie kļūst brūni un smaržīgi. Atstāj atdzist.
3. Nevārītos kvinoja ievietojiet caurdurī un noskalojiet zem auksta ūdens, lai notīrītu visus netīrumus.
4. Pēc tam ievietojiet blenderī kopā ar pārējām iepriekš minētajām sastāvdaļām.
5. Blendējiet lielā ātrumā apmēram 1 minūti vai līdz maisījums ir gluds un krēmīgs. Maisījums nedrīkst būt ļoti biezs – tam jābūt šķidrākas konsistences (kā pankūku mīklai). Mīklai jābūt pilnīgi gludai, bez nesadalītiem gabaliņiem.
6. Pārlieciet mīklu bļodā un ļaujiet tai nostāvēties 10 minūtes, lai tā sabiezē. Tikmēr sagatavo pannu.
7. Uz vidējas uguns sakarsē nepiedegošo pannu. Apsmidziniet visu pannas virsmu ar olīveļļu. Eļļa neļaus mīklai pielipt pie pannas virsmas.
8. Ielejiet 1/4 tase mīklas pannas centrā un, izmantojot karotes aizmuguri, uzmanīgi izklājiet mīklu ar apļveida kustībām (no centra uz pannas malām). Tam vajadzētu izveidot 12 cm tortilju.
9. Pagatavojiet 2 minūtes no vienas puses, pēc tam apgrieziet ar lāpstiņu un apcepiet no otras puses. Ļauj atdzist uz šķīvja, kamēr gatavo atlikušās tortiljas. Noteikti turpiniet ieziest pannu ar eļļu.
10. Atstājiet tortiljas atdzist uz restēm. Siltas tortiljas nelieciet tieši vienu virs otras – ielieciet starp tām cepampapīru (pretējā gadījumā tās salips). Tortiljas atdziest kļūst mazāk lipīgas.
11. Pasniedz ar Indijas kariju vai meksikāņu tako un burito pildījumu. Garšīgi!
Iznākums: 12 tortiljas
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties