Šīs ir garšīgas burkānu bumbiņas, kuras ir ātri un vienkārši pagatavojamas. Bez glutēna, piemērots vegāniem!
Dateles vietā varat izmantot žāvētas vīģes vai aprikozes. Valriekstus var aizstāt arī ar citiem riekstiem.
Sastāvdaļas:
100 g (½ tase) dateles, bez kauliņiem
60 g (½ glāzes) valriekstu
60 g (⅔ tase) velmētas auzu pārslas (bez lipekļa)
1 tējkarote kanēļa
½ tējkarotes malta ingvera
1 šķipsniņa sāls
100 g (¾ tase) smalki sarīvētu burkānu
Ražošana:
1. Ja datumi ir sausi, iemērc tos karstā ūdenī uz 5-10 minūtēm, lai tie kļūtu mīksti. Nogalini to.
2. Burkānu nomazgā, nomizo un smalki sarīvē.
3. Dateles, valriekstus, auzu pārslas un garšvielas (kanēli, ingveru un sāli) sablenderē virtuves kombainā. Jāveidojas diezgan lipīgai masai (lipīga, saspiežot starp pirkstiem).
4. Pievienojiet sasmalcinātus burkānus un vēlreiz sasmalciniet ar virtuves kombainu.
5. Sadaliet iegūto masu un izveidojiet apmēram 16 bumbiņas.
6. Apviļā bumbiņas kokosriekstu skaidiņās. Vēl viens veids: bumbiņas var turēt ledusskapī, lai tās sastingst, un pēc tam iemērkt izkausētā baltajā šokolādē.
Ienesīgums: 16 bumbiņas
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties