Necepta šokolādes un zemesriekstu kūka (vegāniska)

    265

    Sastāvdaļas:


    Garoza:
    1 glāze (150 g) Indijas riekstu
    ¾ glāzes (90 g) velmētas auzas
    3 tējkarotes kakao pulvera
    1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta
    4 ēdamkarotes kļavu sīrupa
    5 MEDJOOL datumi

    Zemesriekstu slānis:
    ½ glāzes (140 g) zemesriekstu sviesta
    12 MEDJOOL dateles (200 g)
    ¼ glāzes (50 g) kokosriekstu krējuma
    ⅓ glāze (50 g) zemesriekstu

    Šokolādes slānis:
    1 glāze (230 ml) augu piena
    100 g tumšās šokolādes
    ½ glāzes (125 g) kokosriekstu krējuma
    1 tējkarote želatīna aizstājējs AGAR AGAR

    Piederumi:
    ⅓ tase (50 g) zemesriekstu (pēc izvēles)


    Ražošana:


    1. Garozas sagatavošana: Ja datumi nav mīksti, pirms lietošanas iemērciet tos ļoti karstā ūdenī (apmēram 10 minūtes).
    2. Pēc tam visas garozas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē, līdz izveidojas lipīga masa (var paiet dažas minūtes, līdz visas sastāvdaļas sadalīsies).
    3. Cepamo formu izklāj ar cepampapīru (vai ieziež ar eļļu). Ar pirkstiem (vai karoti) cepamajā traukā iespiediet lipīgo garozas maisījumu.
    4. Sagatavojiet zemesriekstu kārtu: ievietojiet MEDJOOL dateles virtuves kombainā un apstrādājiet, līdz tās sasmalcina mazākos gabaliņos.
    5. Pēc tam pievienojiet zemesriekstu sviestu un kokosriekstu krēmu un sakuliet, līdz maisījums ir gluds un bez kunkuļiem.
    6. Pievienojiet maisījumam zemesriekstus. Ar karoti zemesriekstu slāņa maisījumu uzliek uz cepešpannā iespiestās kūkas garozas.
    7. Kamēr gatavo šokolādes kārtu, cepamtrauku ar zemesriekstu kārtu pārnes saldētavā.
    8. Sagatavo šokolādes kārtu: uz vidējas uguns uzkarsē katliņu. Ielejiet augu izcelsmes pienu, tumšo šokolādi un kokosriekstu krēmu.
    9. Karsē uz ļoti zemas uguns, līdz tas pilnībā izkusis.
    10. Pēc tam, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, pievieno želatīna aizstājēju AGAR AGAR (lai neveidotos kunkuļi). Maisot karsē vēl 2-4 minūtes (tas aktivizēs AGAR AGAR).
    11. Šokolādes maisījumu pārlej zemesriekstu sviesta kārtai un liek ledusskapī sastingt (apmēram 4 stundas vai uz nakti).


    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties