Saldo kartupeļu "grauzdiņš" ir lieliska ideja brokastīm!
Var izdomāt visdažādākās šī "grauzdiņa" variācijas. Šoreiz aicinām izmēģināt "grauzdiņu" ar avokado, kūpinātu lasi un olu.
Sastāvdaļas:
1 saldais kartupelis
1 avokado, nomizots un sagriezts
2 olas
1 gurķis, nomizots un sagriezts
150 g kūpināta laša
1 ēdamkarote avokado eļļas
sāls un pipari
dilles (pasniegšanai)
Ražošana:
1. Nomazgājiet un nomizojiet saldo kartupeli. Ar asu nazi sagriež kartupeli gareniski vienmērīgās šķēlēs.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Viegli ieeļļojiet saldo kartupeļu šķēles abas puses, pēc tam novietojiet tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
3. Cep cepeškrāsnī 30 minūtes.
4. Kamēr kartupeļi vārās, uzvāra katlu ar ūdeni. Vāra olas 3-4 minūtes. Izņem olas no katla un liek bļodā ar istabas temperatūras ūdeni (kamēr kartupeļi vēl vārās).
5. Cepto saldo kartupeļu šķēles pārkaisa ar sagrieztu avokado, gurķi, kūpinātu lasi un vārītu olu.
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties