Šī ir Vidusjūras iedvesmota balto pupiņu zupa, kas garšota ar spinātiem un svaigiem garšaugiem.
Sastāvdaļas:
Sauja pētersīļu
3 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1 sīpols, sasmalcināts
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
2 lieli burkāni, sasmalcināti
2 selerijas kāti, sasmalcināti
1 tējkarote itāļu garšvielas
1 tējkarote maltas saldās paprikas
1/2 tējkarotes sarkano piparu pārslu
Sāls
Melnie pipari
4 glāzes dārzeņu buljona
2 kārbas CANNELLINI balto pupiņu, notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens
2 glāzes spinātu
1/4 tase sasmalcinātu svaigu diļļu, noņemti kāti
2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
Ražošana:
1. Sagatavojiet pētersīļus: nogrieziet pētersīļu kātiem apakšējo daļu un izmetiet. Pēc tam noņemiet lapas no kātiem – salieciet lapas un stublājus divās atsevišķās kaudzēs. Visu smalki sakapā, tikai turi atsevišķās kaudzēs.
2. Sildiet olīveļļu lielā katliņā (uz vidēji augstas uguns). Pievieno sīpolu un ķiploku. Vāra, nepārtraukti maisot, apmēram 3-5 minūtes vai līdz smaržo. Ja nepieciešams, samaziniet siltumu – nededzini ķiplokus!
3. Iemaisa tomātu pastu, burkānus, seleriju un sakapātus pētersīļu kātus (lapiņas vēl nepievieno!). Garšojiet ar itāļu garšvielām, maltu papriku un paprikas pārslām, kā arī lielu šķipsniņu sāls un piparu. Vāra uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi ir nedaudz mīksti (apmēram 5 minūtes).
4. Ielejiet dārzeņu buljonu un pupiņas. Palieliniet siltumu un uzvāra. Pagatavojiet apmēram 5 minūtes.
5. Samaziniet uguni un daļēji pārklājiet katlu, atstājot nelielu atvērumu. Pagatavojiet apmēram 20 minūtes vai līdz pupiņas un dārzeņi ir pilnībā mīksti.
6. Daļēji sasmalciniet zupu biezenī (pēc izvēles - varat to izlaist): Izmantojot blenderi, sasmalciniet apmēram pusi zupas. Nesasmalciniet visu zupu pilnībā (lai saglabātu noteiktu zupas tekstūru).
7. Samaisiet spinātus un pārklājiet katlu, lai spināti sasilt un novīst (tas prasīs 1-2 minūtes). Iemaisa iepriekš noliktās pētersīļu lapas, dilles un baltvīna etiķi.
8. Salejiet zupu bļodiņās un apslakiet ar nedaudz olīveļļas un šķipsniņu sarkano piparu pārslu.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties