Tas aizņem tikai 15 minūtes un 5 sastāvdaļas!
Sastāvdaļas:
1 ½ glāzes (200 g) saldētu aveņu, atkausētu, ar izdalītu sulu (vai svaigas - šajā gadījumā var būt nepieciešams pievienot nedaudz ūdens)
2 ēdamkarotes (20 g) čia sēklu
2-3 ēdamkarotes (40-60 g) kļavu sīrupa (vai cita saldinātāja)
1 tējkarote svaigas citrona sulas vai laima sulas (vai vairāk pēc garšas)
½ tējkarotes vaniļas ekstrakta
Ražošana:
1. Sasaldētās avenes liek katlā vai pannā un uz mazas uguns uzvāra. Samaisiet ar koka karoti vai lāpstiņu un nospiediet, līdz tas sadalās ļoti mazos gabaliņos.
2. Katlu noņem no uguns un iemaisa visas pārējās sastāvdaļas. Pirmkārt, izmantojiet mazāk kļavu sīrupa. Nogaršo maisījumu un, ja nepieciešams, pievieno vēl.
3. Ļaujiet ievārījumam nedaudz atdzist, pēc tam ielejiet tīrā stikla traukā un uzglabājiet ledusskapī – pēc dažām stundām ievārījums sabiezēs vēl vairāk.
4. Smērē uz grauzdiņiem, banānu maizes u.c.
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties