Šī ir garšīga maize ar dažādām sēklām: čia, saulespuķu un ķirbju.
Bez glutēna, bez rauga!
Sastāvdaļas:
80 g (½ glāzes) čia sēklu
460 ml (2 tases) karsta ūdens
80 g (¾ tase) maltu linsēklu
100 g (¾ glāzes) saulespuķu sēklu
60 g (½ tase) ķirbju sēklu
180 g (2 tases) velmētas auzas (bez lipekļa)
100 g (1 glāze) aunazirņu miltu
1 tējkarote sāls
1½ tējkarotes cepamā pulvera (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Vispirms lielā bļodā ieber čia sēklas un karstu ūdeni (apmēram 60–70 °C), labi sakuļ. Atstāj ievilkties 10 minūtes.
2. Pa to laiku uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C (karsē no augšas uz leju). Atsevišķā bļodā sajauc visas "sausās" sastāvdaļas.
3. Izmērcēto čia sēklu maisījumu lej “sausajās” sastāvdaļās. Samaisiet ar lāpstiņu vai koka karoti (pirms maisīšanas ar rokām).
4. No mīklas veido kukulīti (vai citu formu). Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
5. Cep maizi apmēram 50 minūtes vai līdz augšdaļa ir zeltaini brūna.
6. Pirms sagriešanas ļaujiet maizei pilnībā atdzist. Garšīgi!
Iznākums: 16 gab
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties