Maize ar sēklām (bez glutēna, bez rauga)

    Šī ir garšīga maize ar dažādām sēklām: čia, saulespuķu un ķirbju.
    Bez glutēna, bez rauga!


    Sastāvdaļas:


    80 g (½ glāzes) čia sēklu
    460 ml (2 tases) karsta ūdens
    80 g (¾ tase) maltu linsēklu
    100 g (¾ glāzes) saulespuķu sēklu
    60 g (½ tase) ķirbju sēklu
    180 g (2 tases) velmētas auzas (bez lipekļa)
    100 g (1 glāze) aunazirņu miltu
    1 tējkarote sāls
    1½ tējkarotes cepamā pulvera (pēc izvēles)

    Ražošana:


    1. Vispirms lielā bļodā ieber čia sēklas un karstu ūdeni (apmēram 60–70 °C), labi sakuļ. Atstāj ievilkties 10 minūtes.
    2. Pa to laiku uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C (karsē no augšas uz leju). Atsevišķā bļodā sajauc visas "sausās" sastāvdaļas.
    3. Izmērcēto čia sēklu maisījumu lej “sausajās” sastāvdaļās. Samaisiet ar lāpstiņu vai koka karoti (pirms maisīšanas ar rokām).
    4. No mīklas veido kukulīti (vai citu formu). Liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
    5. Cep maizi apmēram 50 minūtes vai līdz augšdaļa ir zeltaini brūna.
    6. Pirms sagriešanas ļaujiet maizei pilnībā atdzist. Garšīgi!


    Iznākums: 16 gab
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties