Žirosi ir garšīgi grieķu "kebabi". Izmēģiniet vegānu versiju!
Sastāvdaļas:
Pildījumam:
1 ½ ēdamkarotes olīveļļas
1 sīpols, sasmalcināts
300 g sēņu pēc izvēles (piemēram, portobello)
2-3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
3 tējkarotes “gyra” garšvielu maisījuma (maisījuma sastāvdaļas ir norādītas zemāk)
¼ glāzes (60 ml) dārzeņu buljona
1 ēdamkarote tomātu pastas
3 ēdamkarotes sojas vai TAMARI mērces
1 ēdamkarote kļavu sīrupa (vai dateļu sīrupa)
1 ½ tējkarotes etiķa
Gyro garšvielu maisījumam:
1/2 tējkarotes oregano, žāvēts
1/2 tējkarotes maltas saldās paprikas
1/4 tējkarotes timiāna, žāvēta
1/4 tējkarotes malta koriandra
1/4 tējkarotes maltu piparu
1/4 tējkarotes maltas ķimenes
1/4 tējkarotes sīpolu pulvera
1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
1/4 tējkarotes majorāna, žāvēta
1/4 tējkarotes sāls
1/8 tējkarotes čili pārslu
Citas sastāvdaļas:
2-4 pitas maizes (atkarībā no to lieluma)
1 mazs salātiņš
2-3 tomāti
1 gurķis
Tzatziki mērce (to var pagatavot mājās) vai iecienītākā mērce
Svaigi garšaugi
Ražošana:
1. Sasmalciniet sīpolu un sēnes.
2. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep tajā sīpolus un sēnes 3-5 minūtes. Pievienojiet ķiplokus un 3 tējkarotes "gyra" garšvielu maisījuma. Cep vēl minūti.
3. Pēc tam pievienojiet dārzeņu buljonu un tomātu pastu un samaisiet. Samaisiet arī sojas mērci, kļavu sīrupu un etiķi.
4. Vāra dažas minūtes, pēc tam izslēdz uguni.
5. Pita maizei pievienojiet vegānu "gyra" pildījumu, dārzeņus pēc izvēles (salātus, tomātus, gurķus...), tzatziki mērci un svaigus garšaugus. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties