Sastāvdaļas:
1⅓ glāze (120 g) velmētu auzu
2 ēdamkarotes (20 g) čia sēklu vai maltu linsēklu (pēc izvēles)
1/3 - 1/2 tase (80 - 120 g) krēmīga gluda zemesriekstu sviesta (vai cita riekstu/sēklu sviesta pēc jūsu izvēles)
¼ glāzes (80 g) kļavu sīrupa (vai cits šķidrs saldinātājs pēc jūsu izvēles: agaves sīrups, dateļu sīrups utt.)
3 ēdamkarotes (30 g) šokolādes skaidiņas
Ražošana:
1. Vispirms uzkarsē zemesriekstu sviestu mikroviļņu krāsnī, līdz tas kļūst mīksts. Tad noliek malā atdzist. Ja jūsu zemesriekstu sviests jau ir diezgan šķidrs, izlaidiet šo darbību.
2. Tad bļodā sajauc auzu pārslas un čia sēklas (čia sēklas nav nepieciešamas). Ielejiet šķidro zemesriekstu sviestu, saldinātāju un šokolādes skaidiņas (ja lietojat) un labi samaisiet.
3. Pārvietojiet šo bļodu saldētavā uz apmēram 10-15 minūtēm, lai maisījums sastingst - būs vieglāk veidot bumbiņas.
4. Pēc tam, izmantojot nelielu saldējuma kausiņu, iegremdējiet maisījumu un ripiniet to ar plaukstām (ja nepieciešams, ieeļļojiet plaukstas vai samitriniet tās ar ūdeni). Jums vajadzētu būt apmēram 11 bumbiņām.
5. Jūs varat baudīt bumbiņas uzreiz vai ievietot tās atpakaļ ledusskapī, lai vēl nedaudz nostiprinātos.
Ienesīgums: 11 bumbas
Recepte: elavegan.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties