Sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes sviesta, izkausēta un nedaudz atdzesēta
1 glāze (250 ml) vienkārša pilna tauku satura jogurta
2 lielas olas
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
¾ glāzes (90 g) pilngraudu speltas miltu
½ glāzes (60 g) universālu miltu
2 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera
½ tējkarotes sāls
¼ glāzes (60 ml) piena (ja nepieciešams)
sviests (cepšanai)
Ražošana:
1. Izkausē sviestu un noliek malā atdzist.
2. Lielā bļodā sajauciet jogurtu, kausētu sviestu, olas un vaniļas ekstraktu.
3. Tajā pašā bļodā pievienojiet speltas miltus, universālos miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli.
4. Vispirms rūpīgi samaisiet tikai “sausās” sastāvdaļas. Pēc tam ar dakšiņu vai lāpstiņu sajauciet "slapjās" sastāvdaļas ar "sausajām".
5. Lēnām pievienojiet pienu (pa kausam), līdz pankūku mīkla sasniedz vēlamo konsistenci.
6. Uzkarsē lielu čuguna pannu vai nelipīgo pannu ar biezu dibenu uz vidēji augstas uguns. Pievienojiet gabaliņu sviesta, izkausējiet to un vienmērīgi izklājiet pa pannas virsmu.
7. Pannā liek pankūku mīklu un vāra, līdz virspusē parādās burbuļi un mīkla nedaudz izžūst. Apgrieziet pankūkas un cepiet no otras puses 2-3 minūtes.
Iznākums: 12 pankūkas
Recepte: heynutritionlady.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties