Kraukšķīgs cepeškrāsnī cepts sojas pupiņu biezpiens tofu

    Tofu ir augu izcelsmes olbaltumvielu avots, ko iecienījuši veģetārieši un vegāni.
    Izmēģiniet šo kraukšķīgo tofu uzkodu!


    Sastāvdaļas:


    400g cieta TOFU

    Mīklai:
    ¼ glāzes (60 ml) auzu piena (vai cita augu piena)
    ¼ glāzes (30 g) miltu
    sāls un pipari

    Rīvmaizes maisījumam:
    ¼ glāzes (10 g) uztura rauga
    2 ēdamkarotes miltu
    ¼ glāzes (15 g) PANKO rīvmaizes
    ¼ tējkarotes kūpinātas paprikas
    ½ tējkarotes smalkgraudainā jūras sāls
    ¼ tējkarotes svaigi maltu melno piparu


    Ražošana:


    1. Sagrieziet cieto TOFU bloku 1 cm biezās šķēlēs un pēc tam ar rokām sagrieziet šīs šķēles vēl mazākos gabaliņos.
    2. Vienmērīgi izklājiet TOFU gabaliņus uz tīras virtuves drānas vai papīra dvieļa un nosusiniet. Ļaujiet tiem nedaudz nožūt (šajā receptē TOFU nav jānosver, vienkārši nosusiniet to ar dvieli).
    3. Lielā bļodā saputojiet ¼ glāzes auzu piena ar ¼ glāzes miltu un pievienojiet sāli un piparus.
    4. Citā bļodā samaisiet kopā ¼ glāzes barojošā rauga, ¼ glāzes PANKO rīvmaizes, 2 ēdamkarotes miltu, ¼ tējkarotes kūpinātas paprikas, ½ tējkarotes jūras sāls un ¼ tējkarotes melnos piparus.
    5. Ievietojiet TOFU gabaliņus bļodā ar “slapjo” maisījumu un viegli samaisiet, lai gabaliņi vienmērīgi pārklātu ar maisījumu.
    6. Pēc tam sarullētos TOFU gabaliņus pa vienam ievietojiet rīvmaizes maisījumā un vienmērīgi pārklājiet. Noņemiet pārklātos gabalus un novietojiet tos uz šķīvja.
    7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C; Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
    8. TOFU gabaliņus kārto uz cepešpannas vienmērīgā kārtā un nedaudz apslaka ar eļļu.
    9. Cep 15 minūtes, tad uzmanīgi apgriež gabaliņus, vēlreiz apslaka ar eļļu un cep vēl 5 minūtes.
    10. Pasniedz vēl karstu ar mērci. Garšīgi!


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: heynutritionlady.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties