Ramen ir nūdeles, ko parasti izmanto Āzijas virtuvei raksturīgu ēdienu pagatavošanai.
Sastāvdaļas:
100 g RAMEN nūdeles
1 ēdamkarote sezama eļļas
2 ķiploka daiviņas (nomizotas un sasmalcinātas)
½ tējkarote svaigi rīvēta ingvera vai 1 tējkarote ingvera pastas
1 ēdamkarote brūnā cukura
2 ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote rīsu etiķa
2-3 tējkarotes asās čili mērces ar ķiploku (vai SRIRACHA mērci)
¼ glāzes plānās šķēlēs sagrieztu pavasara sīpolu
1 ēdamkarote grauzdētu sezama sēklu
čili pārslas (pēc izvēles – pievieno pikantumu)
Ražošana:
1. Pagatavojiet RAMEN nūdeles atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma (apmēram 2-3 minūtes).
2. Uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns. Pievienojiet 1 ēdamkaroti sezama eļļas un, kad tas ir karsts, pievienojiet ķiplokus un ingveru. Cep apmēram minūti (līdz mīkstina un smaržo).
3. Pēc tam iemaisa brūno cukuru, sojas mērci, rīsu etiķi un aso čili ķiploku mērci vai SRIRACHA mērci (sāciet ar 1 tējkaroti asās mērces un pievienojiet vēlāk – pēc garšas). Šūciet vēl 30 sekundes.
4. Nosusiniet makaronus un pievienojiet arī pannai. Labi samaisa ar dakšiņu vai virtuves knaiblēm. Pievienojiet vēl vienu sezama eļļu (ja vēlaties, pievienojiet īpaši karstu čili mērci ar ķiploku).
5. Virsū uzkaisa lociņus un sezama sēklas. Ja vēlaties vēl pikantāku, pievienojiet čili pārslas. Pasniedziet makaronus karstus. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: peasandcrayons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties