Rīsi ar kurkumu, ķiplokiem un dārzeņiem ir lielisks garnīrs, kas lieliski sader ar dažādiem ēdieniem.
Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes olīveļļas (vai sviesta)
½ sīpols, smalki sagriezts
1 sarkanā paprika, smalki sagriezta
6 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
2 ēdamkarotes svaigas rīvētas kurkuma (valkājiet cimdus, jo kurkuma kļūst dzeltena)
1 glāze nevārītu JASMINE vai BASMATI balto rīsu
½ tējkarotes sāls (un vairāk pēc garšas)
Svaigi malti melnie pipari
2 glāzes ūdens vai buljona
1 glāze saldētu zirņu un burkānu (saldētu dārzeņu maisījums)
½ glāzes smalki sagrieztu svaigu spinātu
Pasniegšanai:
svaigs sasmalcināts koriandrs
Ražošana:
1. Rīsus kārtīgi noskalo un noliek malā.
2. Katlā vai dziļā pannā pievienojiet olīveļļu un karsējiet uz vidējas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet sīpolus un papriku un, laiku pa laikam apmaisot, apcepiet 3–5 minūtes (līdz sīpoli mīkstina un kļūst zeltaini). Tad iemaisa ķiplokus un svaigi rīvētu kurkumu un apcep vēl minūti (līdz smaržo), bieži maisot.
3. Iemaisa 1 glāzi nevārītu rīsu, sāli un svaigi maltus piparus. Vāra uz lēnas uguns, bieži maisot, 1 minūti (līdz rīsi ir vienmērīgi pārklāti ar sautējuma maisījumu). Iemaisa 2 tases ūdens.
4. Uzkarsē rīsus līdz vārīšanās temperatūrai uz vidēji lielas uguns, vāra uz lēnas uguns 1 minūti, pēc tam nekavējoties pārklāj, samazina siltumu līdz minimumam un vāra 15-18 minūtes (līdz rīsi ir mīksti un viss šķidrums uzsūcas). Noņemiet no karstuma, ar dakšiņu sapuciniet rīsus, iemaisiet zirņus, burkānus un spinātus, pēc tam pārklājiet un ļaujiet rīsiem tvaicēt vēl 10-15 minūtes. Pagaršo un pievieno vēl sāli un piparus pēc garšas. Pārkaisa ar koriandru. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: ambitiouskitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties