Uzturvērtīgi necepti brauniji

    Šie riekstu, žāvētu augļu un čia sēklu cepumi ir bez lipekļa, vegāni, dabiski saldi un īpaši barojoši!


    Sastāvdaļas:


    1 glāze (173 g) MEDJOOL dateļu bez kauliņiem
    ¼ glāzes (28 g) valriekstu
    ¼ glāzes (28 g) pekanriekstu pusītes
    ½ glāzes (28 g) lobītu pistāciju
    ¼ glāzes (21 g) nesaldināta sasmalcināta kokosriekstu
    1 ēdamkarote čia sēklas
    3 ēdamkarotes nesaldināta kakao pulvera
    1 ēdamkarote kausētas tīras kokosriekstu eļļas
    1 tējkarote vaniļas ekstrakta
    ¼ tējkarotes jūras sāls
    ¼ glāzes (30 g) žāvētu dzērveņu (vai kaltētu ķiršu vai GOJI ogu)
    1 ēdamkarote silta ūdens, ja nepieciešams
    60 g tumšās šokolādes tāfelītes

    Piederumi:
    1 ēdamkarote lobītu sasmalcinātu pistāciju
    1 ēdamkarote žāvētu dzērveņu, ķiršu vai GOJI ogu
    1 ēdamkarote sasmalcinātu pekanriekstu (karija) riekstu
    Jūras sāls (lai uzkaisītu virsū)


    Ražošana:


    1. Virtuves kombaina bļodā ievietojiet dateles, valriekstus, pekanriekstus un tikai ¼ tasi pistāciju. Sasmalciniet – jāpaliek nesagrieztiem gabaliņiem.
    2. Pēc tam pievienojiet nesaldinātu, sasmalcinātu kokosriekstu, čia sēklas, kakao pulveri, kokosriekstu eļļu un vaniļas ekstraktu. Vēlreiz samaisiet, līdz maisījums ir nedaudz lipīgs. Ja maisījums ir sauss, pievienojiet 1-2 ēdamkarotes silta ūdens.
    3. Pievienojiet atlikušās ¼ glāzes pistāciju un kaltētas dzērvenes un vēlreiz samaisiet (jāatliek daži veseli gabaliņi). Masu liek 20x10 cm cepamajā formā, kas izklāta ar cepampapīru. Vienmērīgi piespiediet uz malām.
    4. Ielejiet tumšo šokolādi nelielā katliņā un lieciet uz lēnas uguns, līdz tā izkususi. To var izdarīt arī mikroviļņu krāsnī: maisa ar 30 sekunžu intervālu, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi un gluda.
    5. Ar šokolādi pārlej cepešpannā izklāto brauniju maisījumu, sasverot cepešpannu leņķī, lai šokolāde vienmērīgi pārklātu virsmu. Uzlieciet 1 ēdamkaroti katru no šīm sastāvdaļām: sasmalcinātas pistācijas, žāvētas dzērvenes un sasmalcinātus pekanriekstus. Liek "brūniju" saldētavā uz 20-45 minūtēm, lai sastingst.
    6. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar jūras sāli un sagriež 8 kvadrātos. Uzglabāt cieši noslēgtu saldētavā līdz 1 mēnesim. Garšīgi!


    Iznākums: 8 braunija gabaliņi
    Recepte: ambitiouskitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties