Cepšana ar maisīšanu ir gatavošanas metode, kas kļuvusi populāra Āzijā.
Tādā veidā sastāvdaļas nepārtraukti maisa un gatavo wok pannā; tiek izmantots neliels daudzums ļoti karstas eļļas.
Sastāvdaļas:
Mērcei:
¼ glāzes vistas buljona
¼ glāzes TAMARI sojas mērces
1 ēdamkarote medus
1 tējkarote sezama eļļas
1 tējkarote rīsu etiķa (vai ābolu sidra etiķa)
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
Vistai:
2 ēdamkarotes avokado eļļas
450 g vistas krūtiņas gaļas, sagrieztas 2-3 cm gabaliņos
sāls un pipari (pēc garšas)
1 sarkanā paprika, iztīrīta no serdes un sasmalcināta
1 mazs burkāns, smalki sagriezts
2 glāzes (200 g) brokoļu ziediņu, sagrieztu kumosa lieluma gabaliņos
1 mazs sīpols, sasmalcināts
1 tējkarote smalki sarīvēta svaiga ingvera
4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
Piederumi (pēc izvēles):
1 ēdamkarote sezama sēklu
Sasmalcināti pavasara sīpoli
Ražošana:
1. Mazā bļodiņā sakuļ vistas buljonu, sojas mērci, medu, sezama eļļu, rīsu etiķi un kukurūzas cieti. Nolikt malā.
2. Pievienojiet vienu ēdamkaroti eļļas lielā pannā (vai wok) (uz vidējas uguns). Pievienojiet vistu vienmērīgā kārtā. Garšojiet ar sāli un melnajiem pipariem un apcepiet, līdz tie ir viegli brūni (apmēram 4-5 minūtes). Ik pa laikam apmaisa. Pārliek vistu uz šķīvja.
3. Pannā atstājot atdalītos šķidrumus, pievieno vienu ēdamkaroti eļļas. Pievienojiet sarkanos piparus, sīpolus, burkānus un brokoļus. Cep dārzeņus, līdz tie mīksti (apmēram 3-4 minūtes).
4. Pievienojiet vistu atpakaļ pannā kopā ar malto ingveru un ķiploku. Visu samaisa 30 sekundes. Ielejiet iepriekš sagatavoto mērci un, nepārtraukti maisot, vāriet vēl 1-2 minūtes (līdz mērce sabiezē).
5. Pasniedz ar lociņiem un sezama sēklām (pēc izvēles).
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties