Sastāvdaļas:
Baklažānu kotletēm:
2 tējkarotes olīveļļas
1 vidējs baklažāns, sagriezts kubiņos (apmēram 3 tases kubiņos sagrieztu baklažānu)
jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
½ glāzes vārītu aunazirņu
¼ glāzes mandeļu miltu
1 ēdamkarote ZA'ATAR garšvielu maisījuma
2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sasmalcinātas
1/4 tase sasmalcinātu pētersīļu
1-2 tējkarotes citrona miziņas
liela citrona sulas spiede
1/4 tase šķidruma, kas notecināts no aunazirņu kārbas (pazīstama arī kā aunazirņu aquafaba)
2 maizes šķēles, grauzdētas un rupji sagrieztas
Kāpostu (KALE) pesto mērcei:
½ glāzes mandeles
2-3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sasmalcinātas
1 tējkarote citrona miziņas
3 glāzes sasmalcinātu kāpostu (KALE)
liela citrona sulas spiede
sāls un pipari
⅓ tase olīveļļas (jums var būt nepieciešams vairāk)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Izklājiet lielu cepešpannu ar cepampapīru. Ielejiet nedaudz olīveļļas tieši uz cepamā papīra un izklājiet to ar rokām. Nolieciet sagatavoto cepešpannu malā.
2. Lielā pannā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu. Pievienojiet kubiņos sagrieztu baklažānu un sautējiet, līdz kubi ir mīksti un zeltaini no visām pusēm (apmēram 10 minūtes). Apkaisiet ar sāli un pipariem, noņemiet no karstuma un nolieciet malā.
3. Virtuves kombainā samaisiet aunazirņus, mandeļu miltus, ZA'ATAR garšvielas, ķiplokus, pētersīļus, citrona miziņu, citronu sulu un šķidrumu no aunazirņu kārbas. Maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Arī apceptos baklažānus liek virtuves kombainā un sablenderē viendabīgā masā (var palikt nesablenderēti gabaliņi). Pievienojiet rupji sakapātus grauzdiņus un sāli un piparus (pēc garšas) virtuves kombainā. Vēlreiz sablenderē virtuves kombainā, līdz iegūst viendabīgu pastai līdzīgu maisījumu (var būt palikuši nesasmalcināti gabaliņi).
4. No baklažānu maisījuma veido bumbiņas (apmēram 2 ēdamkarotes maisījuma uz vienu bumbiņu). Liek kotletes uz viegli ietaukotas cepešpannas. Cep cepeškrāsnī 25-28 minūtes (pus cepšanas laika tās apgriež).
5. Kāpostu pesto mērces pagatavošana: Vispirms nomazgājiet virtuves kombaina bļodu un asmeņus. Pēc tam bļodā pievienojiet mandeles, ķiplokus un citrona miziņu. Sakuļ maisījumu, līdz mandeles ir rupji sasmalcinātas. Ievietojiet kāpostu, citronu sulu, sāli un piparus virtuves kombainā. Visu labi samaisa. Blenderējot lēnām ielejiet eļļu virtuves kombainā (līdz iegūstat jauku, pastai līdzīgu konsistenci). Jums var būt nepieciešams izmantot vairāk eļļas, nekā norādīts šajā receptē. Kad iegūta vēlamā konsistence, pēc garšas var pievienot papildu garšvielas. Uzglabājiet mērci pārklātā traukā ar plānu eļļas kārtu uz augšu (lai saglabātu tās krāsu).
6. Pasniedziet siltas vegāniskas baklažānu kotletes ar pesto mērci, pētersīļiem, sagrieztiem tomātiem un citrona miziņu. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: thefirstmess.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties