Lai gan tradicionālā pesto mērce tiek gatavota no bazilika, līdzīgu mērci var pagatavot arī no citiem zaļumiem, piemēram, mangoldiem vai kāpostiem.
Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes grauzdētu priežu riekstu vai valriekstu
1 ķiploka daiviņa, saspiesta
1½ glāzes raķetes (arugula)
½ ēdamkarotes svaigas laima vai citrona sulas
šķipsniņa jūras sāls un melnie pipari (pēc garšas)
3-4 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
½ glāzes svaigi rīvēta parmezāna siera
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
2. Apgrauzdē riekstus uz cepešpannas, kas izklāta ar foliju (apmēram 4-6 minūtes), līdz tie kļūst smaržīgi un viegli brūni.
3. Rupji sakapā grauzdētos riekstus. Tad ielieciet tos virtuves kombainā kopā ar ķiplokiem un kārtīgi sasmalciniet.
4. Noskrāpējiet virtuves kombaina bļodas malas un pievienojiet rukolu, citrona sulu, sāli un piparus. Blenderējot līdz gludai, lēnām pievieno olīveļļu.
5. Pārkaisa un sarīvē parmezāna sieru; pievienojiet papildu garšvielas pēc garšas.
6. Izmantojiet šo pesto mērci sev tīkamajā veidā: garšojiet itāļu makaronus, smērējiet uz maizes šķēles, sviestmaizes utt. Garšīgi!
Recepte: peasandcrayons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties