Šo pupiņu mērci iesakām pasniegt ar gurķiem, seleriju, burkāniem, papriku, brokoļiem vai ziedkāpostiem, pitas maizi, franču bagetes šķēlītēm vai krekeriem.
Sastāvdaļas:
1 bundža (400 g) CANNELLINI pupiņas, notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens
1 ķiploka daiviņa (vai 2 daiviņas, ja vēlaties vairāk ķiploku garšas)
2 ēdamkarotes svaigas citrona sulas (no viena maza citrona vai puses liela citrona)
1 ēdamkarote pesto mērces (vai vairāk pēc garšas)
¼ tējkarotes jūras sāls
¼ glāzes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)
Ražošana:
1. Ar ķiplokspiedi izspiež ķiploka daiviņu (1-2 daiviņas) – jo vairāk daiviņu, jo spēcīgāka ir mērces garša. Iesakām sākt ar 1 šķēli – ja pietrūkst garšas, otro šķēli var pievienot vēlāk.
2. Virtuves kombaina bļodā pievienojiet pupiņas, ķiplokus, citrona sulu, pesto, jūras sāli un šķipsniņu melno piparu.
3. Vispirms rupji sakapājiet pupiņas, pēc tam pārslēdziet uz citu režīmu un, smalki samaļot līdz gludai, lēnām pievienojiet ¼ tasi olīveļļas. Kad maisījums ir gluds un krēmīgs, pagaršojiet to un, ja nepieciešams, pievienojiet vairāk ķiploku, sāli vai pesto.
Recepte: peasandcrayons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties