Šīs pikantās Āzijas nūdeles ir gatavas tikai 25 minūtēs!
Jūs varat pievienot dārzeņus, kas nav norādīti receptē, un citas piedevas, piemēram, brokoļus, sēnes, edamame pupiņas, smidzītes, sagrieztus Jalapeno piparus, zirņus utt.
Piemērots vegāniem un veģetāriešiem.
Sastāvdaļas:
150 g Āzijas nūdeles (ramen, soba ...)
1 ēdamkarote sezama eļļas
2 ķiploka daiviņas (nomizotas un sasmalcinātas)
½ tējkarote svaigi rīvēta ingvera vai 1 tējkarote ingvera pastas
2 glāzes sasmalcinātas svaigas zaļās pupiņas
1 glāze sasmalcinātu sarkano papriku
1 glāze sasmalcinātu kāpostu (vai Briseles kāpostu)
¼ - ½ glāzes sasmalcinātu burkānu
¼ glāzes plānās šķēlēs sagrieztu pavasara sīpolu
1 ēdamkarote grauzdētu sezama sēklu (pēc izvēles)
Mērcei:
3 ēdamkarotes HOISIN mērces
2 ēdamkarotes sojas mērces
1-2 ēdamkarotes asās čili mērces ar ķiploku (vai SRIRACHA mērci)
1 ēdamkarote rīsu etiķa
¼ tējkarotes čili pārslu
Ražošana:
1. Sagatavojiet dārzeņus.
2. Mazā bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas un noliek malā. Pikantums rodas no čili ķiploku mērces un aso piparu pārslām. Ja vēlaties, lai mērce nebūtu tik pikanta, pievienojiet mazāk asas sastāvdaļas. Vēlāk var pielāgot pēc garšas, pievienojot vairāk no iepriekš minētajām sastāvdaļām.
3. Pagatavojiet makaronus saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Kad makaroni mīksti, nokāš un noliek malā.
4. Lielā pannā (vai wok) uz vidējas uguns sakarsē sezama eļļu (vai olīvu/avokado eļļu). Pievienojiet papriku, burkānus un zaļās pupiņas. Vāra, bieži maisot, līdz tas ir mīksts.
5. Pēc tam pievienojiet kāpostus, ķiplokus un ingveru un vāriet vēl minūti vai divas, līdz kāposti ir novītuši un ķiploki kļūst smaržīgi.
6. Iemaisa mērci un makaronus un vāra dažas minūtes, bieži maisot, līdz makaroni ir izkarsēti un pārklāti ar mērci.
7. Virsū uzkaisa sīpollokus un sezama sēklas (pēc izvēles). Ja vēlaties vairāk pikantuma, pievienojiet vairāk čili pārslu.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: peasandcrayons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties