Grieķu turku zirņu zupa

    100

    Šī ir grieķu aunazirņu un dārzeņu zupa, kas garšota ar sezama pastu (tahini) un svaigām dillēm.
    Sezama pasta piešķir šai zupai īpašu tekstūru, un svaigas dilles un kaltēts oregano piešķir Vidusjūras aromātu.


    Sastāvdaļas:


    3 tases aunazirņu, kas iemērc ūdenī uz nakti
    4 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
    1 sīpols, sasmalcināts
    1/2 tase kubiņos sagrieztas selerijas
    1 glāze kubiņos sagrieztu burkānu
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    8 glāzes dārzeņu vai vistas buljona
    1 tējkarote sāls
    1 tējkarote svaigi malti melnie pipari
    2 ēdamkarotes tahini (sezama pastas)
    1/4 tase svaigas citronu sulas
    1 tējkarote žāvēta oregano
    2 ēdamkarotes smalki sagrieztu svaigu diļļu, plus vēl pasniegšanai
    Citrona šķēles, pasniegšanai


    Ražošana:


    1. Blanšē aunazirņus: nokāš pa nakti mērcētus aunazirņus un uzvāra ūdenī. Vāra 10 minūtes, tad izkāš un noliek malā.
    2. Lielā katliņā uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas. Cepiet sīpolus līdz gaiši zeltainam, apmēram 5-7 minūtes. Pievienojiet seleriju, burkānus un ķiplokus un sautējiet vēl 3 minūtes.
    3. Katlā pievieno arī aunazirņus un dārzeņu buljonu. Garšojiet ar sāli un pipariem. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pārklāj un vāra uz lēnas uguns apmēram 1 stundu vai līdz aunazirņi ir mīksti.
    4. Iemaisa atlikušo olīveļļu un tahini (sezama pastu). Vāra bez vāka 15-20 minūtes, bieži maisot (līdz zupa nedaudz sabiezē).
    5. Pārlejiet 2 tases zupas blenderī un samaisiet līdz gludai. Ielieciet biezenī sagriezto zupas daļu atpakaļ katlā un samaisiet. Pievienojiet citrona sulu, oregano un svaigas dilles. Pagatavojiet vēl 2 minūtes, pēc tam noņemiet no karstuma.

    6. Salejiet zupu bļodiņās un izrotājiet ar svaigām dillēm un šļakatām olīveļļu. Pasniedz ar citrona šķēlītēm.


    Iznākums: 8 porcijas
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties