Cukīni un kvinojas plācenīši

    Sastāvdaļas:

    Mērcei:
    1 glāze skāba krējuma
    2 tējkarotes svaigi spiestas citronu sulas
    1-2 tējkarotes sasmalcinātu svaigu diļļu
    Jūras sāls (pēc garšas)

    Steikiem:
    2 vidēji cukini, rīvēti (apmēram 4 tases)
    3 lielas olas
    1 mazs sīpols, sasmalcināts
    1 glāze vārītu kvinoja
    3/4 glāzes PANKO rīvmaizes
    2 ēdamkarotes rīvēta parmezāna siera
    1/2 tējkarotes sarkano piparu pārslu
    Sauja svaigu pētersīļu, smalki sagrieztu
    Jūras sāls (pēc garšas)
    Svaigi malti melnie pipari (pēc garšas)
    3 ēdamkarotes olīveļļas (vai vairāk, ja nepieciešams)


    Ražošana:


    1. Sagatavojiet mērci: mazā bļodiņā samaisiet saldo krējumu, citrona sulu un dilles. Visu kārtīgi sakuļ. Apkaisiet ar sāli, pārklājiet un ievietojiet ledusskapī.
    2. Turpiniet gatavot steikus. Vispirms ielieciet rīvētu cukīni tīrā auduma virtuves dvielī. Izspiediet no cukini visu lieko šķidrumu.
    3. Sakuļ olas dziļā bļodā un sakuļ. Pievieno cukini, sīpolu, vārītu kvinoja, rīvmaizi, sieru, sarkano piparu pārslas, pētersīļus, sāli un piparus. Visu samaisa. Šo maisījumu var pagatavot 2 stundas iepriekš un uzglabāt ledusskapī vāku.

    4. Pannā ielej eļļu un karsē uz vidējas uguns.
    5. Pievienojiet pannā apmēram 1/4 glāzes cukini maisījuma (vai 2-3 ēdamkarotes, ja vēlaties mazus steikus). Nospiediet un ar dakšiņu izlīdziniet steika maisījumu, veidojot plakanu pīrādziņu. Atkārtojiet šīs darbības ar atlikušo maisījumu, bet nepārpildiet pannu - visticamāk, jums būs jācep vairākās partijās. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk eļļas.
    6. Cep līdz zeltaini brūnai – apmēram 3-4 minūtes, tad apgriež un vēlreiz cep līdz zeltaini brūnai (vēl 3-4 minūtes). Pārliek steikus ar papīra dvieli izklātā traukā, lai notecinātu.
    7. Pasniedziet steikus ar iepriekš pagatavoto mērci. Garšīgi!


    Iznākums: 10 plācenīši

    Recepte: thespruceeats.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties