Izmēģiniet šo ļoti vienkāršo burkānu kūku!
Sastāvdaļas:
1/2 tase neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1/2 tase grieķu jogurta
1/3 tase piena
1/2 tase medus
3 olas, istabas temperatūra
2 ¼ glāzes pilngraudu kviešu miltu
1½ tējkarotes cepamā pulvera
1/2 tējkarotes sāls
4 tējkarotes malta kanēļa
1/2 tējkarotes malta kardamona
1/4 tējkarotes malta ingvera
2 glāzes smalki sarīvētu burkānu (nomizoti vai noberzti – apmēram 2 lieli burkāni; var sasmalcināt ar virtuves kombainu).
6 MEDJOOL dateles bez kauliņiem, smalki sagrieztas (var izmantot virtuves kombainu)
1/3 tase sasmalcinātu valriekstu
Pūdercukurs, apkaisīšanai (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
2. 23 cm kvadrātveida cepamformu izklāj ar cepampapīru (vai kārtīgi ieziež ar olīveļļu).
3. Lielā bļodā saputojiet olīveļļu, jogurtu, pienu un medu. Pa vienai pievieno olas un sakuļ līdz gludai.
4. Atsevišķā bļodā sajauciet miltus, cepamo pulveri, sāli un garšvielas.
5. Pievienojiet "sausās" sastāvdaļas "slapjām" sastāvdaļām. Visu rūpīgi samaisa ar koka karoti.
6. Uzmanīgi iemaisa burkānus, dateles un valriekstus. Ielejiet mīklu sagatavotajā cepešpannā.
7. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 55-60 minūtes. Pārbaudīt, vai kūka ir izcepusies, var pārbaudīt ar koka iesmiņu: iedurot kūkas vidū, iesmiņam jāiznāk sausam, pie tā nelīpot mīklai. Izņem no krāsns; Atstāj kūku atdzist cepešpannā.
8. Pārkaisa ar pūdercukuru (pēc izvēles). Sagriež 9 vai 12 kvadrātveida gabalos. Garšīgi!
Iznākums: 12 kūkas gabaliņi
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties