Mājas bazilika pesto mērce

    Sastāvdaļas:


    3 ēdamkarotes priežu riekstu (vai ¼ glāzes valriekstu)
    2 lielas ķiploka daiviņas
    2 glāzes svaiga bazilika (bez kātiem)
    2 glāzes spinātu (vai sasmalcinātu kāpostu vai kāpostu)
    ½ tējkarotes sāls
    ¼ tējkarotes maltu melno piparu
    ½ glāzes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas (varat izmantot vairāk, ja vēlaties vienmērīgāku, šķidrāku mērci)
    ¼ glāzes svaigi rīvēta parmezāna siera (vai uztura rauga)

    Ražošana:


    1. Grauzdējiet riekstus: ievietojiet riekstus nelielā, sausā pannā. Cepiet uz lēnas uguns, bieži kratot pannu, līdz rieksti ir grauzdēti un smaržo (apmēram 4 minūtes priežu riekstiem un 6-8 minūtes valriekstiem).
    2. Riekstus un ķiplokus sasmalcina virtuves kombainā.
    3. Pievienojiet baziliku, spinātus, sāli un piparus.
    4. Lēnām putojot pievienojiet olīveļļu. Blendējiet līdz gludai (45-60 sekundes). Ja nepieciešams, turpiniet nokasīt virtuves kombaina bļodas malas.
    5. Pievienojiet parmezāna sieru un berzējiet vēl apmēram 30 sekundes. Ja vēlaties plānāku mērci, pievienojiet vairāk eļļas. Izlietot nekavējoties vai uzglabāt cieši ledusskapī līdz 5 dienām (svarīgi, lai izvairītos no saskares ar gaisu).


    Iznākums: ¾ glāzes pesto mērces
    Recepte: wellplated.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties