Sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes priežu riekstu (vai ¼ glāzes valriekstu)
2 lielas ķiploka daiviņas
2 glāzes svaiga bazilika (bez kātiem)
2 glāzes spinātu (vai sasmalcinātu kāpostu vai kāpostu)
½ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes maltu melno piparu
½ glāzes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas (varat izmantot vairāk, ja vēlaties vienmērīgāku, šķidrāku mērci)
¼ glāzes svaigi rīvēta parmezāna siera (vai uztura rauga)
Ražošana:
1. Grauzdējiet riekstus: ievietojiet riekstus nelielā, sausā pannā. Cepiet uz lēnas uguns, bieži kratot pannu, līdz rieksti ir grauzdēti un smaržo (apmēram 4 minūtes priežu riekstiem un 6-8 minūtes valriekstiem).
2. Riekstus un ķiplokus sasmalcina virtuves kombainā.
3. Pievienojiet baziliku, spinātus, sāli un piparus.
4. Lēnām putojot pievienojiet olīveļļu. Blendējiet līdz gludai (45-60 sekundes). Ja nepieciešams, turpiniet nokasīt virtuves kombaina bļodas malas.
5. Pievienojiet parmezāna sieru un berzējiet vēl apmēram 30 sekundes. Ja vēlaties plānāku mērci, pievienojiet vairāk eļļas. Izlietot nekavējoties vai uzglabāt cieši ledusskapī līdz 5 dienām (svarīgi, lai izvairītos no saskares ar gaisu).
Iznākums: ¾ glāzes pesto mērces
Recepte: wellplated.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties