Pirms šīs veselīgās uzkodas gatavošanas kaltētās aprikozes un dateles iemērc siltā ūdenī (apmēram pusstundu), lai vēlāk tās viegli sadalītos viendabīgā masā.
Sastāvdaļas:
150 g mandeļu (~1 glāze)
80 g dateļu bez kauliņiem (½ tase)
80 g žāvētu aprikožu (½ tase)
60 ml ūdens (¼ tase)
125 g velmētas auzas (1½ glāzes)
125 g mandeļu sviesta (½ tase)
1 tējkarote malta ingvera
1 tējkarote malta kanēļa
½ tējkarotes jūras sāls
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
2. Ar cepampapīru izklāj 20 cm cepamo paplāti, kūkas formu vai citu cepeškrāsnī izturīgu formu.
3. Rupji sakapā mandeles (ar rokām vai virtuves kombainā). Pārlejiet sasmalcinātas mandeles lielā bļodā.
4. Dateles un aprikozes sablendē virtuves kombainā kopā ar ūdeni. Sasmalciniet, līdz vēl ir palikuši mazi augļu gabaliņi.
5. Pievienojiet augļu biezeni bļodā ar mandelēm. Pievienojiet arī auzu pārslas, mandeļu sviestu, maltu ingveru, maltu kanēli un sāli. Maisa, līdz izveidojas lipīga bumbiņa.
6. Iegūto maisījumu liek uz cepešpannas vai trauka, kas izklāta ar cepampapīru un stingri saspiež vienmērīgā kārtā. Ja vēlaties, virsū var uzkaisīt papildus mandeles un auzu pārslas.
7. Cep 20 minūtes (vai līdz zeltainai krāsai). Vēl siltu sagriež 12 gabalos.
Iznākums: 12 gab
Recepte: forkfulofplants.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties