Indijas baklažānu karijs

    Brinjal bhaji ir baklažānu karijs, kas garšots ar Indijas garšvielām.
    Iesakām pasniegt ar rīsiem vai maizi!


    Sastāvdaļas:


    2 vidēja izmēra baklažāni
    1 ēdamkarote rapšu eļļas
    2 tējkarotes ķimenes sēklas
    2 tējkarotes melnās ķimenes sēklas
    2-3 cm ingvera gabals, smalki sagriezts
    1 smalki sagriezts zaļais čili pipars
    2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
    1 sīpols, sasmalcināts
    1 tējkarote maltas kūpinātas paprikas
    1 tējkarote malta koriandra
    ½ tējkarotes kurkuma
    3 vidēji tomāti, sasmalcināti (vai 6 mazi)
    1 ēdamkarote tomātu biezeņa
    1/4 (60 ml) glāzes ūdens
    Puse laima (izspiediet sulu)


    Ražošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Pārgrieziet baklažānus gareniski uz pusēm un vairākās vietās ieduriet mīkstumu. Tikai negrieziet ādu, jo vēlāk būs grūti izvilkt mīkstumu.
    2. Apsmērējiet griezuma pusi ar ½ ēdamkarotes eļļas, apkaisa ar sāli un maltiem pipariem. Novietojiet baklažānu pusītes ar griezto pusi uz leju uz cepešpannas (ja nepieciešams, izklājiet ar cepampapīru). Cep cepeškrāsnī 30 minūtes.
    3. Tikmēr pannā (vai wokā) uz vidējas uguns uzkarsē atlikušo eļļu. Pievienojiet ķimenes un melnās ķimenes sēklas un apcepiet, līdz tās kļūst smaržīgas (apmēram 2 minūtes).
    4. Pievienojiet pannā ingveru un čili piparus un apcepiet vēl 2 minūtes. Pēc tam pievienojiet sīpolus un ķiplokus. Turpiniet cept, līdz sīpols sāk mīkstināt – tas prasīs 3-4 minūtes.
    5. Pievienojiet pannā maltās garšvielas un minūti maisiet, līdz izplatās to aromāts. Tad pievienojiet sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu un ūdeni. Visu kārtīgi samaisa, uzvāra, pārklāj ar vāku un vāra uz lēnas uguns, līdz baklažāni ir gatavi.
    6. Izceptos baklažānus izņem no krāsns. Ar karoti izņemiet baklažānu mīkstumu, noņemot ādu. Pārbaudiet, vai pannā sautētie tomāti jau nav kļuvuši mīkstāki un sākuši birt. Ja tā, iemaisa baklažānu mīkstumu.
    7. Garšojiet ar sāli, pipariem un laima sulu pēc garšas.


    Iznākums: 2 porcijas
    Recepte: forkfulofplants.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties