Šīs garšīgās zupas noslēpums ir cepeškrāsnī labi apgrauzdēti dārzeņi.
Saldos kartupeļus un citus dārzeņus cep, līdz tie sāk karamelizēties un kļūst viegli brūni.
Sastāvdaļas:
2 saldie kartupeļi, kubiņos
3 lieli sarkanie pipari, izņemti serdes un sagriezti ceturtdaļās
1 sarkanais sīpols, nomizots un sagriezts ceturtdaļās
3 vidēja izmēra tomāti
4 ķiploka daiviņas
1/4 tase neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1/2 tējkarotes sāls
3 glāzes dārzeņu buljona
Pasniegšanai:
Vienkāršs grieķu vai augu bāzes (vegāns) jogurts
Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa
Svaigi pētersīļi, sasmalcināti
Saldo piparu pārslas (pēc izvēles)
Kraukšķīga maize
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C (režģis cepeškrāsns vidū). Izklājiet cepešpannu ar cepampapīru un vienā, vienmērīgā kārtā izklājiet saldos kartupeļus, papriku, sarkanos sīpolus, tomātus un ķiploka daiviņas. Apslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli.
2. Cepiet dārzeņus, līdz tie ir pilnīgi mīksti un nedaudz brūni – apmēram 35 minūtes. Tikmēr uzkarsē dārzeņu buljonu.
3. Saspiediet apceptās ķiploka daiviņas. Pamazām pievienojot dārzeņu buljonu, ar blenderi sasmalcina apceptos dārzeņus līdz viendabīgai masai.
4. Salejiet zupu bļodiņās un katrai bļodiņai ielejiet grieķu jogurta, olīveļļas un sasmalcinātu pētersīļu miziņu. Var pievienot arī saldo piparu pārslas. Pasniedz ar garozu maizi. Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties