Īsi augstā temperatūrā cepti brokoļi ir ļoti mīksti no iekšpuses un kraukšķīgi un brūni no ārpuses.
Svaigas citrona sulas spiede, šķipsniņa paprikas pārslu un drupināts fetas siers piešķirs ceptiem brokoļiem Vidusjūras garšu.
Protams, jūs varat izlaist šīs piedevas un vienkārši baudīt īpaši kraukšķīgus, augstā temperatūrā ceptus brokoļus bez piedevām!
Sastāvdaļas:
Brokoļi (700 g)
Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa
Sāls
1/2 vai 1 tējkarote paprikas pārslu (pēc izvēles)
Citrons (pēc izvēles)
Fetas siers (pēc izvēles)
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 260°C. Ievietojiet lielu cepešpannu cepeškrāsnī, lai uzsildītu.
2. Nogrieziet brokoļu kātiņa biezo apakšējo daļu. Izmantojiet skuvekli vai asu nazi, lai nolobītu ārējo sacietējušo slāni; Noņemiet arī lapas no kāta. Brokoļus sagriež gareniski vienāda izmēra gabaliņos, katra gabala apakšā atstājot garu plakanu kāta daļu, kas cepeškrāsnī skaisti apbrūninās un kraukšķēs.
3. Sasmalcinātos brokoļus liek lielā bļodā. Apslaka ar tik daudz eļļas, lai nosegtu brokoļu gabaliņus (apmēram pusglāze). Pievienojiet lielu šķipsniņu sāls.
4. Sekojošās darbības būs jāveic ļoti ātri (lai nodrošinātu, ka cepešpanna paliek pilnīgi karsta). Vispirms paņem knaibles un noliec brokoļus blakus cepeškrāsnij. Uzmanīgi izņemiet cepešpannu no cepeškrāsns un, izmantojot knaibles, vienā kārtā uzlieciet brokoļu gabaliņus uz lapas (griezto pusi uz leju). Atstājiet lieko eļļu bļodā. Atgrieziet pannu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī.
5. Cep 10 minūtes ar griezuma pusi uz leju, līdz skaisti brūni. Apgrieziet un pagatavojiet vēl apmēram 5 minūtes, līdz tas kļūst brūns.
6. Uz šķīvja kārto apceptos brokoļus. Pārkaisa vēl nedaudz sāls un piparu pārslas. Izspiediet citrona sulu. Dekorē ar fetas sieru (pēc izvēles). Garšīgi!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties