Sastāvdaļas:
1 mazs kāposts, sagriezts lielos gabalos
Sāls
3/4 tase termiski neapstrādātu brūno rīsu (1 ½ glāzes vārītu brūno rīsu)
2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
1 sīpols, sasmalcināts
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
450 g liesas maltas liellopa gaļas (vai tītara)
Svaigi malti melnie pipari
1/2 tase sasmalcinātu svaigu pētersīļu
1/2 tase sasmalcinātu svaigu diļļu
1 tējkarote maltu smaržīgo piparu
1 tējkarote maltas ķimenes
1 bundža (400 g) konservētu sasmalcinātu tomātu
1 bundža (400 g) tomātu mērces (tomātu biezenis)
1 glāze ūdens
Ražošana:
1. Lielā katlā uzvāra lielu daudzumu ūdens. Pievienojiet rupji sakapātus kāpostus un vāriet, līdz tie ir spilgti zaļi un mīksti, 5–7 minūtes. Gatavos kāpostus pārliek caurdurī un katlā atkal uzvāra ūdeni.
2. Kad ūdens atkal vārās, pievieno lielu šķipsniņu sāls. Pievienojiet nevārītus brūnos rīsus un samaisiet. Vāra, līdz rīsi ir mīksti (bet ne pārāk mīksti – apmēram 30 minūtes). Rīsus izkāš caur smalku sietu un noliek malā.
3. Notīriet katlu un uzlieciet to atpakaļ uz vidējas uguns. Pievienojiet neapstrādātu augstākā labuma olīveļļu un uzkarsējiet. Pievienojiet sīpolus un, nepārtraukti maisot, apcepiet 3-4 minūtes (līdz viegli brūni). Pievienojiet ķiplokus un malto gaļu. Sadaliet gaļu ar koka karoti. Palieliniet uguni un cepiet, līdz gaļa ir pilnībā brūna. Ik pa laikam apmaisa. Uzmanīgi noņemiet liekos taukus un atgriezieties pie uguns. Garšojiet ar sāli un pipariem.
4. Pievienojiet kāpostus, brūnos rīsus, sasmalcinātus garšaugus un garšvielas. Garšojiet ar sāli un pipariem. Visu labi samaisa.
5. Ielejiet kubiņos sagrieztos konservētos tomātus, tomātu mērci (biezeni) un 1 glāzi ūdens. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina siltumu. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns, līdz rīsi uzsūc daļu šķidruma (15-20 minūtes).
6. Lej bļodiņās un apslaka ar neapstrādātu augstākā labuma olīveļļu.
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties