Pistāciju kūka

    Sastāvdaļas:


    Kūkai:
    1/2 tase (60 grami) neapstrādātu, lobītu pistāciju
    Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa (cepšanas trauka ietaukošanai)
    1 glāze (150 grami) cukura
    1 ¼ glāzes (150 grami) universālu miltu
    1½ tējkarotes cepamā pulvera
    1/2 tējkarotes cepamā soda
    1/2 tējkarotes sāls
    3/4 glāzes (170 grami) vienkārša grieķu jogurta
    2 lielas olas
    1/2 tase neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
    1 tējkarote vaniļas ekstrakta

    Glazūrai (pēc izvēles):
    1/4 tase (70 grami) pistāciju sviesta
    3/4 glāzes (90 grami) pūdercukura
    2 ēdamkarotes ūdens

    Ražošana:


    1. Apgrauzdē pistācijas: uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Izklājiet pistācijas vienmērīgā kārtā uz cepešpannas. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes. Ļaujiet nedaudz atdzist.
    2. Sagatavo cepamo formu: Kamēr cep pistācijas, 20 cm apaļu kūkas formu ietauko ar olīveļļu. Apakšdaļu izklāj ar cepampapīru un iesmērē ar plānu olīveļļas kārtiņu. Nolikt malā.
    3. Sasmalciniet pistācijas: pārvietojiet pistācijas virtuves kombainā. Pievieno 1 ēdamkaroti cukura. Smalki samaļ (maļ apmēram 1-2 minūtes).
    4. Sajauciet sausās sastāvdaļas: Bļodā sajauciet smalki saberztas pistācijas, miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli.
    5. Sajauc slapjās sastāvdaļas: Bļodā sajauc kopā grieķu jogurtu, atlikušo cukuru, olas, olīveļļu un vaniļas ekstraktu.
    6. Sagatavo mīklu: jogurta maisījumam pievieno miltu maisījumu un rūpīgi samaisa ar putojamo slotiņu.
    7. Ielejiet mīklu sagatavotajā cepešpannā. Cep 30-32 minūtes. Pārbaudīt, vai kūka ir izcepusies, var pārbaudīt ar koka iesmiņu: iedurot kūkas vidū, iesmiņam jāiznāk sausam, pie tā nelīpoties mīklai.
    8. Vispirms ļaujiet kūkai 15 minūtes atdzist cepešpannā. Pēc tam ļaujiet pilnībā atdzist uz režģa (apmēram 1 stundu).
    9. Sagatavojiet glazūru: mazā bļodā saputojiet pistāciju sviestu, pūdercukuru un ūdeni līdz gludai. Glazūrai jābūt biezai (bet ne pārāk biezai). Pievienojiet papildu ūdeni (pa tējkarotei), līdz tiek sasniegta vēlamā konsistence.
    10. Dekorē kūku ar glazūru: Kad kūka pilnībā atdzisusi, pārliek to uz pasniegšanas šķīvja. Kūkas virspusi pārlej ar glazūru; pārkaisa ar sasmalcinātām pistācijām. Pirms kūkas griešanas iesakām pagaidīt 30 minūtes (lai glazūra sacietētu).


    Iznākums: 10 kūkas gabaliņi
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties