Šie ir garšīgi brokoļu un grauzdētu aunazirņu salāti ar tahini-citrona mērci!
Sastāvdaļas:
2 mazi brokoļi, ziediņi sagriezti mazos gabaliņos
½ maza sarkanā sīpola, smalki sagriezta
½ glāzes ķiršu tomātu, sagriezti ceturtdaļās
½ glāzes pekanriekstu vai valriekstu, smalki sagrieztu
¼ glāzes saulespuķu sēklu
½ glāzes žāvētas dzērvenes
Aunazirņiem:
1 bundža aunazirņu (400 g), nokāš un noskalo zem tekoša ūdens
1 ēdamkarote olīveļļas
½ tējkarotes kūpinātas paprikas
¼ tējkarotes ķiploku pulvera
¼ tējkarotes sāls
Salātu mērcei:
¼ glāzes (60 ml) tahini (sezama pastas)
3 ēdamkarotes ūdens
1 tējkarote franču sinepju DIJON
1 tējkarote kļavu sīrupa
¼ glāzes citronu sulas
¼ tējkarotes ķiploku pulvera
¼ tējkarotes sīpolu pulvera
¼ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes piparu
Ražošana:
1. Sagrieziet brokoļu ziedus mazos gabaliņos. Jums vajadzētu iegūt 4 tases sasmalcinātu brokoļu ziedu.
2. Lielā pannā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu. Pievieno konservētos aunazirņus un sautē 1 minūti. Tad pievieno garšvielas: kūpinātu papriku, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Cepiet aunazirņus uz vidējas uguns apmēram 2 minūtes, līdz tie kļūst smaržīgi. Noņem no uguns un liek bļodā.
3. Tajā pašā pannā pievienojiet saulespuķu sēklas un smalki sagrieztus pekanriekstus. Maisot apcep 1 minūti (līdz smaržo).
4. Salātu gatavošana: lielā salātu bļodā ievietojiet mazus brokoļu gabaliņus. Pārklājiet ar sasmalcinātu sarkano sīpolu, tomātiem, kaltētām dzērvenēm, grauzdētiem pekanriekstiem un sēklām un grauzdētiem aunazirņiem.
5. Pasniedziet ar tahini-citronu mērci: visas iepriekš minētās mērces sastāvdaļas ievietojiet burkā, aizveriet vāku un enerģiski sakratiet. Uzglabāt ledusskapī līdz 2 nedēļām.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties