Brokoļu un turku zirņu salāti ar tahini-citronu mērci

    Šie ir garšīgi brokoļu un grauzdētu aunazirņu salāti ar tahini-citrona mērci!


    Sastāvdaļas:


    2 mazi brokoļi, ziediņi sagriezti mazos gabaliņos
    ½ maza sarkanā sīpola, smalki sagriezta
    ½ glāzes ķiršu tomātu, sagriezti ceturtdaļās
    ½ glāzes pekanriekstu vai valriekstu, smalki sagrieztu
    ¼ glāzes saulespuķu sēklu
    ½ glāzes žāvētas dzērvenes

    Aunazirņiem:
    1 bundža aunazirņu (400 g), nokāš un noskalo zem tekoša ūdens
    1 ēdamkarote olīveļļas
    ½ tējkarotes kūpinātas paprikas
    ¼ tējkarotes ķiploku pulvera
    ¼ tējkarotes sāls

    Salātu mērcei:
    ¼ glāzes (60 ml) tahini (sezama pastas)
    3 ēdamkarotes ūdens
    1 tējkarote franču sinepju DIJON
    1 tējkarote kļavu sīrupa
    ¼ glāzes citronu sulas
    ¼ tējkarotes ķiploku pulvera
    ¼ tējkarotes sīpolu pulvera
    ¼ tējkarotes sāls
    ¼ tējkarotes piparu


    Ražošana:


    1. Sagrieziet brokoļu ziedus mazos gabaliņos. Jums vajadzētu iegūt 4 tases sasmalcinātu brokoļu ziedu.

    2. Lielā pannā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu. Pievieno konservētos aunazirņus un sautē 1 minūti. Tad pievieno garšvielas: kūpinātu papriku, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Cepiet aunazirņus uz vidējas uguns apmēram 2 minūtes, līdz tie kļūst smaržīgi. Noņem no uguns un liek bļodā.
    3. Tajā pašā pannā pievienojiet saulespuķu sēklas un smalki sagrieztus pekanriekstus. Maisot apcep 1 minūti (līdz smaržo).
    4. Salātu gatavošana: lielā salātu bļodā ievietojiet mazus brokoļu gabaliņus. Pārklājiet ar sasmalcinātu sarkano sīpolu, tomātiem, kaltētām dzērvenēm, grauzdētiem pekanriekstiem un sēklām un grauzdētiem aunazirņiem.
    5. Pasniedziet ar tahini-citronu mērci: visas iepriekš minētās mērces sastāvdaļas ievietojiet burkā, aizveriet vāku un enerģiski sakratiet. Uzglabāt ledusskapī līdz 2 nedēļām.


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: theconsciousplantkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties