Kāpostu un lēcu zupa

    Sastāvdaļas:


    1 ēdamkarote olīveļļas
    1 sīpols, kubiņos
    2 selerijas kāti, sasmalcināti
    2 burkāni, sasmalcināti
    1 ¼ glāzes brokoļu, sagriezti mazos ziediņos
    4 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 tējkarote žāvēta timiāna
    1 tējkarote maltas ķimenes
    1 tējkarote kūpinātas paprikas
    1 tējkarote sāls (vai mazāk/vairāk pēc garšas)
    Melnie pipari un sarkano piparu pārslas (pēc garšas)
    2 lauru lapas
    2 kārbas (katra 400 g) sasmalcinātu (grauzdētu) tomātu, ar baziliku
    2-3 ēdamkarotes tomātu pastas
    5 glāzes (1200 ml) dārzeņu buljona
    ¾ glāzes (brūnās/sarkanās) lēcas (150 g), noskalotas (brūnās lēcas pirms gatavošanas īsi izmērcē; sarkanās lēcas nav jāmērcē)
    Kāposti (600 g), sasmalcinātas lapas
    1 laims vai puse citrona
    Pētersīļi (pasniegšanai)


    Ražošana:


    1. Vispirms sasmalciniet dārzeņus: sīpolu, seleriju, burkānus, brokoļus (mazos ziediņos), ķiplokus, kāpostus.
    2. Lielā katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Kad tas ir karsts, pievienojiet sīpolus, seleriju, burkānus un brokoļus. Vāra uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
    3. Iemaisa ķiplokus, timiānu, ķimenes, kūpinātu papriku, sāli, melnos piparus un sarkano piparu pārslas. Vāra uz lēnas uguns vēl minūti.
    4. Pēc tam pievienojiet lauru lapas, sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu, dārzeņu buljonu un lēcas. Samaisa, pēc tam pārklāj katlu un uzvāra.
    5. Kad tas uzvārās, samaziniet uguni līdz minimumam. Pievienojiet kāpostus (vairākos posmos, jo paies zināms laiks, līdz kāpostu gabaliņi sasilst un kļūs ļengani). Pēc tam pārklāj un vāra 20-25 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Zupa būs gatava, kad dārzeņi un lēcas būs mīksti.
    6. Visbeidzot iemaisa citrona sulu. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Garšīgi!


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties