Plāceņi ar vegānisku pildījumu (bez rauga)

    Sastāvdaļas:


    Pankūkām:
    1 glāze (140 g) bezglutēna miltu (vai parasto miltu)
    ½ tējkarotes cepamā pulvera
    ¼ tējkarotes sāls
    ½ glāzes (120 g) vegānu jogurta

    Pildījumam:
    ⅔ glāze (50 g) saulē kaltētu tomātu
    ⅔ glāze (70 g) rīvēta vegānu siera
    3 ēdamkarotes (40 g) vegāniskā smērējamā siera
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    ½ tējkarotes itāļu garšvielas (pēc izvēles)
    Sāls un pipari (pēc garšas)
    1 glāze (20 g) sasmalcināta svaiga bazilika


    Ražošana:


    1. Vispirms vismaz 10 minūtes iemērc saulē kaltētos tomātus karstā ūdenī (pēc tam notecina ūdeni). Smalki sagrieziet ķiplokus un baziliku un nolieciet malā.
    2. Tikmēr bļodā sajauc visas maizes sastāvdaļas (miltus, jogurtu, cepamo pulveri un sāli) – vispirms ar koka karoti vai lāpstiņu, tad ar rokām samīca gludā mīklā. Ja mīkla ir pārāk sausa, pievienojiet vēl vienu ēdamkaroti jogurta. Ja tas ir pārāk šķidrs, pievienojiet ēdamkaroti miltu un vēlreiz mīciet.
    3. Veidojiet mīklu bumbiņā un sadaliet to 4 vienādās daļās. Katru porciju sarullē mazākā bumbiņā (uz miltiem apkaisītas virsmas). Pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek malā.
    4. Pēc tam sasmalciniet saulē kaltētos tomātus un ievietojiet tos bļodā kopā ar vegānisko rīvēto sieru, smērējamo sieru, malto ķiploku, baziliku, itāļu garšvielām un sāli un pipariem (pēc garšas). Maisījumu ar dakšiņu "sasmalcina", lai visas sastāvdaļas apvienotos.
    5. Katru mīklas bumbu ar pirkstiem saplaciniet apmēram 10 cm platā "diskā".
    6. Katra pīrādziņa centrā liek apmēram vienu ēdamkaroti pildījuma. Pārloki mīklas malas un cieši piespiež.
    7. Uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns. Kad karsts, pievieno pīrādziņu un cep apmēram 5 minūtes no katras puses (pārklāj ar vāku) - līdz zeltaini brūnai.
    Piezīme: ja gatavojat maizi bez lipekļa, iesakām pannā ieliet šļakatu ūdens, lai mīkla cepšanas laikā neizžūtu.
    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties