Mēs iesakām pasniegt šo veģetāro Indijas siera (paneer) kariju ar rīsiem, Indijas naan vai roti maizi.
Sastāvdaļas:
Sieram:
2 litri piena (ne vairāk kā 3,5% tauku)
2-3 ēdamkarotes citronu sulas
Siera karotājam:
250 g siera
3 ēdamkarotes gī vai eļļas
1 tējkarote ķimenes sēklas
1 tējkarote malti melnie pipari
2-3 zaļie čili pipari
1 sīpols, smalki sagriezts
1 liels tomāts, smalki sagriezts
2 tējkarotes malta ingvera
3 lielas ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
20 karija lapas, sagrieztas ļoti plānās strēmelītēs
2 ēdamkarotes sasmalcinātu koriandra lapu
½ tējkarotes kurkuma
3/4 tējkarotes GARAM MASALA garšvielu maisījuma
1/4 tējkarotes asafoetida (saldais zvaigžņu anīss)
Sāls (pēc garšas)
Ražošana:
1. Sieru pagatavo iepriekš: katlā ar biezu dibenu ielej 2 litrus pilnpiena. Uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, uzvāra pienu. Tiklīdz piens sāk celties, iemaisa citrona sulu. Samaisa – biezpiens atdalīsies no sūkalām. Ja tas nenotiek 1 minūtes laikā, pievienojiet vēl 1 ēdamkaroti citrona sulas. Ļaujiet pienam nostāvēties 1 minūti, lai biezpiens pilnībā atdalītos. Biezpienu izkāš caur marli, noskalo ar aukstu ūdeni un noliek virs bļodas, lai notecinātu. Siera tekstūra ir atkarīga no tā, cik ilgi tas karājas un cik lielu svaru jūs tam nospiežat. Ja vēlaties īpaši stingru tekstūru (lai jūs varētu griezt kubiņos un sautēt, saglabājot formu), uzglabājiet paneeru nakti ledusskapī (novietojiet to ar svaru, piemēram, dažus šķīvjus).
2. Kad esat ieguvis vēlamās tekstūras paneer sieru, turpiniet gatavot kariju: uzkarsējiet gī vai eļļu lielā nepiedegošā pannā. Pievienojiet kubiņos sagrieztu cieto sieru un apcepiet to no visām pusēm līdz gaiši zeltaini brūnai. Tad izņem no pannas un liek caurdurī.
3. Atlikušajam gī vai eļļai pievienojiet ķimeņu sēklas, melnos piparus, asafoetida, ingveru, ķiplokus, čili piparus, karija lapas, koriandru un sīpolus. Cep 4-5 minūtes uz mazas uguns, līdz sīpoli kļūst mīksti un sāk karamelizēties.
4. Pievienojiet tomātu, kurkumu, garam masala un sāli. Vāra vēl 2-3 minūtes, līdz tomāti mīkstina. Sasmalciniet tomātus ar karoti, līdz izveidojas bieza tomātu pasta. Ja pamanāt, ka maisījums sāk degt, pievienojiet nedaudz ūdens. Maisiet, līdz redzat, ka gī (vai eļļa) sāk atdalīties pie pannas malām.
5. Iepriekš apcepto paneeru lieciet atpakaļ uz pannas un samaisiet, lai tas būtu labi pārklāts ar garšvielu maisījumu. Karsē vēl 1-2 minūtes. Var papildus pārkaisīt ar koriandru. Garšīgi!
Iznākums: 2 porcijas
Recepte: sanjanafeasts.co.uk
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties