Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote maltu linsēklu
3 ēdamkarotes ūdens
200 g balto, parasto miltu
3 tējkarotes cepamā pulvera
200 g mandeļu miltu
140 g brūnā cukura (vai kokosriekstu cukura vai baltā granulētā cukura)
200 ml augu piena
⅓ tase (70 ml) olīveļļas
Puse citrona (izspiediet sulu)
2 āboli, nomizoti un smalki sarīvēti
Ražošana:
1. Mazā bļodiņā sajauc maltās linsēklas un ūdeni. Nolikt malā.
2. Lielā bļodā kārtīgi samaisa miltus un cepamo pulveri.
3. Tad pievieno mandeļu miltus un cukuru un labi samaisa (lai neveidojas kunkuļi).
4. Miltu centrā izveido nelielu iedobīti, piespiežot sausās sastāvdaļas pret bļodas malām.
5. Uzmanīgi ieber akā slapjās sastāvdaļas (linsēklas, augu pienu, olīveļļu, rīvētus ābolus, citronu sulu).
6. Vispirms sajauciet mitrās sastāvdaļas tikai bļodas centrā. Kad tie ir vairāk vai mazāk sajaukti, sajauc tos ar sausajām sastāvdaļām.
7. Cepamo formu (22 cm) izklāj ar cepampapīru vai ieziež ar eļļu.
8. Pārliek mīklu cepamajā traukā. Apkaisa ar sasmalcinātām mandelēm (pēc izvēles).
9. Cep uz vidējā režģa 180°C apmēram 40 minūtes. Pārbaudīt, vai kūka ir izcepusies, var pārbaudīt ar koka iesmiņu: iedurot kūkas vidū, iesmiņam jāiznāk sausam, pie tā nelīpot mīklai.
10. Ļaujiet pilnībā atdzist uz režģa. Mēs iesakām pasniegt ar mājās gatavotu vegānu putukrējumu.
Iznākums: 9 gab
Recepte: wholefoodsoulfoodkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties