Sastāvdaļas:
1 bloks stingra tofu, sagriezts gabaliņos
½ glāzes vegānu jogurta (kokosriekstu jogurts nodrošina biezpienam vislabāko tekstūru, bet arī piešķir biezpienam papildu kokosriekstu garšu)
1 tējkarote sāls
2 tējkarotes ābolu sidra etiķa
Pieejamie aksesuāri:
¼ tējkarotes ķiploku pulvera
1 ēdamkarote uztura rauga
1 ēdamkarote žāvētu diļļu
Ražošana:
1. Cieto tofu ietin mitrumu uzsūcošā papīra dvielī un novieto starp diviem griešanas dēļiem. Novietojiet uz augšējā galda kādu svaru, piemēram, dažas grāmatas. Pagaidiet 10 minūtes, lai no tofu "izspiests" liekais šķidrums.
2. Bļodā sajauc vegānu jogurtu, sāli, ābolu sidra etiķi, piparus un izvēlētos piedevas. Nolikt malā.
3. Sadrupiniet tofu bloku uz griešanas dēļa. Saspiež ar dakšiņu un sadrupina sīkos gabaliņos, kas atgādina biezpienu.
4. Biezpiena tekstūras tofu iemaisa jogurta maisījumā un pasniedz kā biezpienu uz grauzdiņiem, salātiem vai sviestmaizēm.
Iznākums: 2 ēdamkarotes "biezpiena"
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties