Azijskā zemesriekstu mērce

    Šo Āzijas mērci iesakām pasniegt ar tempehu, tofu, ceptiem dārzeņiem u.c.


    Sastāvdaļas:


    ½ glāzes zemesriekstu sviesta
    2 ēdamkarotes rīsu etiķa
    2-3 ēdamkarotes sojas mērces
    3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
    ½ tējkarotes svaiga rīvēta ingvera
    3–5 ēdamkarotes ūdens vai kokosriekstu piena (var būt nepieciešams vairāk, atkarībā no vēlamās konsistences)
    ¼ tējkarotes čili pārslu
    ½ tējkarotes ķiploku pulvera (vai svaigas ķiploka daiviņas, maltas)


    Ražošana:


    1. Ja izvēlētais zemesriekstu sviests nav pilnīgi gluds, ievietojiet visas sastāvdaļas nelielā katliņā uz lēnas un vidējas uguns. Karsē, nepārtraukti maisot, līdz gluda un krēmīga.
    2. Alternatīvi, ievietojiet visas sastāvdaļas nelielā bļodā un samaisiet ar dakšiņu līdz krēmveida konsistencei.
    3. Pagaršo un, ja pietrūkst sāļās garšas, pievieno vēl sojas mērci. Pievienojiet vairāk ūdens vai kokosriekstu piena, ja mērce ir pārāk bieza.


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: theconsciousplantkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties