Sastāvdaļas:
1 vidējs baklažāns, pārgriezts uz pusēm
2 vidēja izmēra cukini, rupji sagriezti
1 sarkanā paprika, izņemtas sēklas
1 dzeltenā paprika, izņemtas sēklas
3 plūmju tomāti, pārgriezti uz pusēm
1 liels sīpols, nomizots, pārgriezts uz pusēm
1 ķiploks
⅓ tase (80 ml) olīveļļas
½ glāzes (120 ml) dārzeņu buljona
2-3 ēdamkarotes tomātu pastas
1 tējkarote žāvēta rozmarīna
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes žāvēta timiāna
½ tējkarotes žāvēta oregano
Ražošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 210 °C.
2. Lielā cepamajā traukā liek papriku bez sēklām, sasmalcinātu sīpolu, sasmalcinātu cukīni, uz pusēm sagrieztu baklažānu un tomātus, ķiplokus un rozmarīnu.
3. Visus dārzeņus apslaka ar olīveļļu un cep 25-30 minūtes (līdz visi dārzeņi ir brūni un mīksti).
4. Izņem cepamtrauku no cepeškrāsns un ļauj dārzeņiem 15 minūtes atdzist istabas temperatūrā.
5. Kad dārzeņi ir nedaudz atdzisuši, ievietojiet tos spēcīga blendera bļodā: papriku, cukini, sīpolu, tomātus un baklažānus.
6. Nospiediet ķiplokus, lai atbrīvotos no grauzdētās ķiploka daiviņas; ielieciet tos blenderī.
7. Ielejiet dārzeņu buljonu, sāli, kaltētu oregano un kaltētu timiānu.
8. Sakuļ ar lielu ātrumu līdz gluda un krēmīga konsistence. Ja maisījums ir pārāk biezs, iemaisa nedaudz dārzeņu buljona vai ūdens. Vēlreiz samaisa.
9. Lej zupu katlā un karsē uz vidējas uguns. Vāra, maisot, līdz silts. Samaisiet tomātu pastu, lai uzlabotu tomātu garšu.
10. Pasniedziet ar olīveļļu, svaigiem pētersīļiem un jūras sāls pārslām.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties