Apcepta cukīni Āzijas mērcē

    Izmēģiniet šo cukini maisīto - cukini, paprika un aunazirņi tiek cepti augstā temperatūrā ar īpašu mērci un garšvielām.


    Sastāvdaļas:


    1 ēdamkarote eļļas (piemēram, avokado, kokosriekstu)
    1 sīpols, sasmalcināts
    1 liela cukini, sagriezta
    1 paprika, sagriezta gabaliņos
    1 bundža (400 g) aunazirņu, nokāš un noskalo zem tekoša ūdens
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 ēdamkarote rīvēta svaiga ingvera
    ½ tējkarotes ķiploku pulvera
    ½ tējkarotes sīpolu pulvera
    ¾ tējkarotes maltas kūpinātas paprikas
    Sāls un melnie pipari (pēc garšas)

    Mērcei:
    ½ glāzes (120 ml) ūdens
    3 ēdamkarotes sojas vai TAMARI mērces
    2 ēdamkarotes rīsu etiķa vai citronu sulas
    2 ēdamkarotes kļavu sīrupa vai cita saldinātāja
    1 ēdamkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes

    Mēs iesakām pasniegt ar:
    Ar vārītiem rīsiem
    Ar sezama sēklām

    Ražošana:


    1. Vispirms pārgriež uz pusēm sīpolu un cukīni. Pēc tam sagriež "pusmēness" formas šķēlēs (apmēram puscentimetru). Sagrieziet arī papriku un sasmalciniet (vai sarīvējiet) ķiplokus un ingveru.
    2. Burciņā vai mazā bļodiņā apvieno iepriekš minētās mērces sastāvdaļas un kārtīgi sakrati.
    3. Sildiet eļļu lielā wok pannā uz vidēji augstas uguns.
    4. Kad tie ir karsti, pievienojiet dārzeņus. Vāra, maisot, 6-8 minūtes, līdz tas ir mīksts.
    5. Pievienojiet ķiplokus, ingveru, aunazirņus un garšvielas. Maisot apcep vēl 2-3 minūtes.
    6. Ielejiet mērci un vāriet uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Jūs varat to papildināt ar sezama sēklām un svaigiem garšaugiem. Pasniedziet ar rīsiem vai citu garnīru pēc jūsu izvēles.


    Iznākums: 3 porcijas
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties