Mung pupiņu zupa

    Sastāvdaļas:


    200 g Mung pupiņas, sašķirotas un noskalotas
    3 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas
    1 liels puravs, plānās šķēlītēs
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    3 lieli burkāni, sasmalcināti
    1 liels kartupelis, kubiņos
    2-3 selerijas kāti, sasmalcināti
    2 lauru lapas
    5 glāzes dārzeņu buljona
    1 liels citrons (izspiediet sulu)
    2 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu diļļu
    200 g saldētu spinātu


    Ražošana:


    1. Mung pupiņas liek katlā un pārklāj ar ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad noslēdz uguni un pārklāj katlu ar vāku. Noliek malā mērcēšanai, kamēr gatavo pārējās zupas sastāvdaļas.
    2. Sasmalciniet dārzeņus.
    3. Lielā katlā ar biezu dibenu uzkarsē 3 ēdamkarotes olīveļļas (uz vidēji augstas uguns).
    4. Pievienojiet sagrieztu puravu un sautējiet, līdz tas ir mīkstināts un nedaudz caurspīdīgs.
    5. Pievienojiet katlā sasmalcinātus dārzeņus: kartupeļus, seleriju, burkānus, ķiplokus un lauru lapas. Samaisiet.
    6. Cep dārzeņus, bieži maisot (apmēram 5 minūtes).
    7. Nosusiniet mung pupiņas un vēlreiz ātri noskalojiet.
    8. Katlā ar dārzeņiem pievienojiet mung pupiņas un 5 tases dārzeņu buljona.
    9. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina siltumu un pārklāj ar vāku.
    10. Gatavojiet, līdz pupiņas ir mīkstas: apmēram 15-20 minūtes (ja pupiņas mērcējāt).
    11. Kad pupiņas ir mīkstas, pievienojiet citrona sulu, dilles un saldētus spinātus. Samaisa, pagaršo un pievieno sāli un piparus.
    12. Pasniedziet zupu karstu; sezonu ar dillēm.


    Iznākums: 6 porcijas
    Recepte: heynutritionlady.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties