Meksikāņu melno pupiņu un kukurūzas uzkoda

    Sastāvdaļas:


    2 laimi (izspiediet sulu)
    1 tējkarote medus vai cita šķidra saldinātāja
    2 ēdamkarotes avokado eļļas vai citas neitrālas garšas eļļas
    ½ tējkarotes maltas ķimenes
    ½ tējkarotes žāvēta oregano
    ¼ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
    ½ tējkarotes smalkas jūras sāls
    ½ glāzes smalki sagrieztu sarkano sīpolu
    1 kārba (400 g) melnās pupiņas, nosusinātas un noskalotas zem tekoša ūdens (vai 1½ glāzes vārītu melno pupiņu)
    1 glāze kukurūzas (svaiga vai saldēta)
    1 vidēja lieluma tomāts, smalki sagriezts
    1 mazs Jalapeno pipars, izņemtas sēklas un smalki sagrieztas
    ½ glāzes sasmalcinātu koriandra lapu


    Ražošana:


    1. Sagatavojiet mērci: lielā bļodā samaisiet laima sulu, medu, avokado eļļu, ķimenes, oregano, sāli un piparus.
    2. Mērcei pievieno kubiņos sagrieztu sarkano sīpolu.
    3. Lielā pannā ar biezu dibenu uz vidēji augstas uguns uzkarsē tējkaroti olīveļļas. Pievienojiet kukurūzu un karsējiet dažas minūtes, līdz tā sāk brūnēt. Noņem no uguns un noliek malā, lai atdziest.
    4. Bļodā ar mērci pievienojiet melnās pupiņas, kubiņos sagrieztu tomātu, sasmalcinātus Jalapeno piparus un cilantro. Pievieno atdzesēto kukurūzu un visu kārtīgi samaisa.
    5. Pirms pasniegšanas liek ledusskapī uz vienu stundu, lai visas garšas "saplūst" viena ar otru.
    6. Pasniedz ar iecienītākajiem tortilju čipsiem, tako u.c. Garšīgi!


    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: heynutritionlady.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties